Latvių snaiperė pranoko ukrainiečių raumenis

Kauno rajono bei Marijampolės klubams atstovavusi Arina Bilotserkivska pelnė 8 taškus, o Lietuvoje per Baltijos moterų krepšinio lygos varžybas ne sykį žibėjusi Alina Jagupova suvertė net 28 taškus, tačiau to buvo per maža palaužti Latvijos rinktinės ryžtą. Namuose moterų krepšinio Europos čempionatą priimančios latvės 82:74 laimėjo išgyvenimo rungtynes su Ukraina ir išsaugojo  viltis žengti į antrąjį etapą.

A grupėje pirmąsias rungtynes Rygoje Latvijos krepšininkės netikėtai akivaizdžiai 60:74 pralaimėjo Didžiosios Britanijos komandai. Taip šeimininkės gerokai komplikavo savo galimybes peršokti pirmojo etapo barjerą. Tad penktadienį, palaikomos gausaus savo sirgalių būrio, latvės neturėjo teisės pralaimėti. Ukrainos rinktinei pralaimėjimas taip pat reiškė didelę tikimybę atsisveikinti su Senojo žemyno pirmenybėmis. Jos pirmąją dieną 77:95 nusileido Ispanijos ekipai. Per pastarąjį mačą augalotoji ukrainiečių puolėja Alina Jagupova per 32 min. įmetė net 38 taškus. Savo raumenimis vyrams prilygstanti 186 cm ūgio krepšininkė buvo pastebima ir penktadienio akistatos su latvėmis pradžioje. Po kelių jos sėkmingų reidų ukrainietės pirmavo kelių taškų skirtumu, bet pirmąjį kėlinį pralaimėjo 14:15. Po sunkios pradžios šeimininkės nesutriko ir rado tinkamą atsaką. Nedidukė gynėja Elina Dikaioulaku, rungtyniaujanti Lenkijos čempionate, savo taikliais šūviais padėjo perlaužti rungtynių eigą.

172 cm ūgio snaiperė pataikė 8 iš 11 dvitaškių, 3 iš 6 tritaškių, 8 iš 9 baudos metimų, atliko 7 rezultatyvius perdavimus ir padėjo latvėms atitrūkti dviženkle persvara 58:48. Nepaisant solidaus pranašumo, kova prieš paskutinį kėlinį buvo nebaigta. Vėl įsisiautėjusi A. Jagupova smeigė tritaškį, užbaigė prasiveržimą dviem taškais su bauda ir ekipas skyrė tik 7 taškai. Tačiau likusias dvi minutes latvės atsilaikė ir turi visas galimybes žengti į antrąjį etapą. Nugalėtojoms 18 taškų pridėjo Zenta Melnika, Ieva Pulvere ir Kate Kreslina po 10.

Ukrainietėms beveik be poilsio žaidusi A.Jagupova surinko 28 taškus. Įdomu, jog ši neįprastai galingai sudėta 27 metų krepšininkė ilgai rungtyniavo egzotiškame Kazachstano čempionate. Pernai į Turkijos pirmenybes persikėlusi žaidėja netruko sudominti ir WNBA klubus ir netrukus turėtų debiutuoti šiame čempionate.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių