Legendiniam krepšininkui suteiktas LSU garbės daktaro vardas

  • Teksto dydis:

Lietuvos sporto universiteto (LSU) Senatas suteikė LSU garbės daktaro vardą Modestui Paulauskui – savo alumnui, vienam žymiausių Lietuvos sportininkų, krepšinio olimpiniam, pasaulio ir Europos čempionui, nusipelniusiam sporto meistrui, garsiam treneriui, kūno kultūros ir sporto veikėjui, Lietuvos didžiojo kunigaikščio ordino Komandoro kryžiaus kavalieriui.

M. Paulauskas – išskirtinė asmenybė, itin daug nuveikusi propaguojant krepšinį Lietuvoje, rengiant šios šakos trenerius.

Talentingas krepšininkas M. Paulauskas – 1972 m. Miuncheno olimpinių žaidynių čempionas, dukart pasaulio ir keturiskart Europos čempionas, ilgai ir sėkmingai atstovavęs šalies krepšinio rinktinei bei Kauno „Žalgirio“ komandai. Jis septynis kartus buvo pripažintas geriausiu Lietuvos metų sportininku.

Aktyvai sportuodamas ir varžydamasis aukščiausio lygio varžybose M. Paulauskas gebėjo derinti studijas tuomečiame Lietuvos kūno kultūros institute (dabar – LSU) ir sėkmingai jas baigė. Įgijęs kūno kultūros dėstytojo kvalifikaciją daugiau du dešimtmečius žinias ir sportinius įgūdžius perteikė Kauno technologijos universiteto studentams, buvo Kūno kultūros katedros docentas.

M. Paulauskas sėkmingai treniravo įvairaus amžiaus ir meistriškumo komandas: buvusios SSRS rinktines, Lietuvos rinktines ir Kauno „Žalgirio“ komandą, šalies regionų krepšinio komandas.

Savo pedagoginės veiklos metais M. Paulauskas nuolat bendradarbiavo su LSU dėstytojais ir mokslininkais, skaitė paskaitas, vedė seminarus, dalydamasis treniruočių ir varžybinų patirtimi, vadovavo studentų praktikai. Dabar talkina rengiant sporto edukologijos magistrus.

Įvairiuose susitikimuose bei diskusijose apie sportą, garbingą kovą, vertybes sporte ir gyvenime M. Paulauskas pabrėžia nenuginčijamą Lietuvos sporto universiteto svarbą šalies sportui, žmonių fiziniam aktyvumui ir sveikatai.

„Savo širdimi, protu ir elgesiu M. Paulauskas yra tikrųjų sporto vertybių priešaky. Jis mus įkvepia nuolatinei pažinimo kovai, nuolatinių pergalių ir pralaimėjimų patirčiai“, – teigia LSU Senato pirmininkas prof. habil. dr. Albertas Skurvydas.

Naujojo LSU garbės daktaro M. Paulausko inauguracija planuojama rudenį, švenčiant Lietuvos sporto universiteto 85 metų sukaktį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kauniete

Kauniete portretas
Saunu! Sveikinimai. Man sis krepsininkas neprilygsta jokiem garbinamiems dabartiniams.

Raimis

Raimis portretas
Jei jūs nežinot Paulausko esat žąsinai. Paulauskas- ryški krepšinio žvaigždė. Kurtinaitis, Chomičius, Jovaiša ir pats Sabonis žaidė už sssr. Tokie buvo laikai.

vladas

vladas portretas
Kas tas krepšininkas,tipo tas kur krepšus pina.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių