Gimtadienio proga pasidovanojo svarbią pergalę

Aleksandras Aranitovičius įteikė sau gimtadienio dovaną, o Alytaus „Dzūkija“ pratęsė pergalių LKL-“Betsafe“ čempionate seriją. Dzūkai namuose 92:86 pranoko Pasvalio „Pieno žvaigždžių“ komandą ir lieka atkrintamųjų varžybų zonoje.

Tomas Pačėsas atsiėmė apdovanojimą iš LKL prezidento Remigijaus Milašiaus rankų ir prisėdo stebėti savo palaikomos "Dzūkijos" komandos. Alytiškiai savo garbės prezidentui šventės nesugadino. Jau pirmosiomis minutėmis jie pažėrė tritaškių liūtį, pataikydami 6 iš 7 tolimų metimų ir atsiplėšė nuo svečių iš Pasvalio (27:20).

Tačiau legionierių Dylano Frye ir Aleksandaro Aranitovičiaus įspūdingas žaidimas svečius nustebino tik trumpam. Geriausias praėjusio sezono LKL treneris Mantas Šernius ėmė vieną minutės pertraukėlę po kitos ir atgaivino savo kariauną. Prieš ilgąją pertrauką komandas skyrė devyni taškai. Tačiau po jos alytiškiai vėl šovė į priekį ir ketvirtajame kėlinyje turėjo jau 17 taškų pranašumą (81:64). Vis dėlto pasvaliečiai dar kartą atgaivino intrigą ir priartėjo iki vienženklio skirtumo. Priešpaskutinę minutę mažasis gynėjas iš Kauno Paulius Danisevičius smeigė tritaškį, Žygimantas Skučas taip pat buvo taiklus ir "Pieno žvaigždės" atsilikinėjo vos 5 taškais. Tačiau tuomet nesudrebėjo vieno labiausiai patyrusių "Dzūkijos" krepšininkų Artūro Jomanto ranka. Jo dvitaškis užgęsino paskutines svečių viltis.

Tądien 24-ąjį gimtadienį šventęs serbas A. Aranitovičius per 31,5 minutės pelnė 24 taškų bei surinko 30 naudingumo balų.

Kitas "Dzūkijos" legionierius D.Frye, iki tol vidutiniškai pelnydavęs po 9,3 taško, pasirodymą baigė su 21 tašku. Amerikietis pataikė visus 4 iš 7 tritaškių. Vidurio puolėjas iš Lenkijos Adamas Lapeta ir Martynas Zigmantavičius pridūrė po 10 taškų, Mindaugas Lukauskis 7.

„Pieno žvaigždžių“ gretose rezultatyvumu išsiskyrė Paulius Petrilevičius ir Arnas Beručka, sumetę po 16 taškų. Žygimantas Skučas įrito 15 taškų , P. Danisevičius 11, Randy Culpepperis 10.

Alytaus krepšininkams šis laimėjimas buvo svarbus kaunantis dėl kelialapio į atkrintamąsias varžybas. Septynias pergales ir 10 nesėkmių turintys dzūkai žengia 7-ti. Artimiausias jų konkurentas Klaipėdos "Neptūnas" atsilieka vos vienu laimėjimu, bet atkrintamųjų varžybų viltys gana saugios. Mat jį atimti galinti ir 9-ta žengianti Kėdainių "Nevėžio" ekipa yra iškovojusi tik 4 pergales, tiesa, dar turi du mačus atsargoje. Pasvaliečiai turnyro lentelėje priešpaskutiniai, dešimti ir su vos dviem laimėjimais į pajėgiausiųjų aštuntuką veikiausiai nebepretenduos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių