Lengviau atsidusęs J.Zdovcas: judame toliau

Po laimėto LKL-“Betsafe“ lyderių mūšio Jure Zdovcas neslėpė – po nesėkmių serijos Eurolygoje jis nežinojo ko tikėtis akistatoje su Vilniaus „Rytu“. Tačiau žalgiriečiai nenuvylė savo vairininko ir, laimėję 72:67, išsaugojo šalies čempionato lyderių pozicijas.

16 pergalių iki mūšio sostinėje turėję kauniečiai buvo patyrę vienintelę nesėkmę – pirmajame rate nuo Vilniaus „Ryto“. Antroji nesėkmė būtų leidusi vilniečiams (15 laimėjimų ir 1 nesėkmė) ne tik įgyti psichologinį pranašumą, bet ir juos užkeltų ant pirmojo turnyro lentelės laiptelio.

„Nežinojau, ko tikėtis po tokio įtempto grafiko, traumų bei pralaimėjimo Turkijoje. Bet krepšininkai rado energijos ir parodė kovingumą antrojoje rungtynių dalyje“, – sakė J. Zdovcas.

– Kaip pavyko neutralizuoti vilniečių puolimą?

– Turėjome paprastą planą: aktyviai gintis ir kontroliuoti kovą dėl kamuolių. Mums tai pavyko. Vilniečiai turi ūgio bei atletiškumo, agresyviai kaunasi po krepšiais. Jei pastebėjote, mes nė karto nežaidėme žemu penketu. Mus ribojo rotacija, nes, neskaitant anksčiau iškritusių žaidėjų, šiame mače čiurną susižeidė Mantas Kalnietis.

– Kaip įvertintumėte L.Lekavičiaus ir E.Ulanovo indėlį?

– Vietiniai žaidėjai geriau supranta šių rungtynių svarbą ir atmosferą, todėl jų indėlis buvo tikrai svarbus. Smagu, kad Vilniuje susirinko pilna arena. „Rytas“ šiuo metu yra stiprus, tad rungtynės buvo sunkios mums visiems. Ir man ši pergalė reiškia daug. Tai geras jausmas, bet turime judėti į priekį.

– Kada po traumos sugrįš Janis Strelniekas?

– Ateinančią savaitę jis bandys treniruotis, bet skubėti jį iškart mesti į rungtynes negalime, nes jis gali pagilinti traumą.

– Kada laukiate Pauliaus Jankūno, Tai Websterio ir Artūro Milaknio?

– Rytoj jiems darys COVID-19 testus. Jei viskas bus gerai, šie žaidėjai galės dirbti su komanda.

– Kiek ši pergalė jums svarbi žinant, kad Eurolygoje tęsiasi pralaimėjimų serija, komandą retina koronavirusas, o dar reikia sužaisti ir ne vieną nukeltą mačą?

– Mes neverkiame. Aš daug kartų kartojau, jog turime pakankamai žaidėjų. Ir man kartais lengviau treniruoti mažesnį kiekį žaidėjų. Likę sveiki gauna šansą. Pavyzdžiui, Regimantas Miniotas dėl traumos ilgai nežaidė, bet šiandien pasirodė neblogai. Mums nėra lengva, bet turime perspektyvaus jaunimo, tad judame toliau.

– Kada sugrįžti turėtų COVID-19 užsikrėtę Tai Websteris, Paulius Jankūnas ir Artūras Milaknis?

– Rytoj jie pasidarys testus. Jei viskas bus gerai, jie prisijungs prie komandos.


Šiame straipsnyje: Jure ZdovcasŽalgirisrytasLKL

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių