Lietuva krepšinio patirtimi dalysis su Indonezija

Lietuvos krepšinio federacija (LKF) ir toliau žengia tarptautinių projektų plėtros keliu – bendradarbiaus su Indonezijos krepšinio federacija (IKF).

Patirtimi su IKF dalysis legendinis Lietuvos krepšininkas, olimpinis čempionas, vyrų krepšinio rinktinės vadovas Valdemaras Chomičius.

„Manau, tarptautiniai ryšiai ir bendradarbiavimas – Lietuvos krepšinio prestižo dalis. Turime sukaupę gana daug patirties, dalyvaujame įvairaus rango varžybose, mūsų rinktinės yra pasiekusios skambių pergalių, auginame perspektyvų jaunimą“, – kalbėjo V. Chomičius.

LKF ir IKF sutartis bus pasirašoma spalio 30-ąją Džakartoje.

Indonezijai imponuoja, kad lietuviai sugeba pasiekti pasaulio lygio krepšinio rezultatų.

„Dokumentas apims pagrindinius krepšinio vystymo segmentus, tarp jų – jaunimo ir elito krepšinį, trenerių ir teisėjų rengimą. Indonezijai tikrai labai reikia Lietuvos patirties – ši Pietryčių Azijos šalis beveik 100 kartų didesnė už mūsų, tačiau krepšinio rezultatai išties labai kuklūs. Būtent dėl šios priežasties jiems imponuoja, kad lietuviai sugeba pasiekti pasaulio lygio rezultatų“, – mintimis dalijosi LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas.

Indonezijoje yra dirbę Lietuvos krepšinio treneriai Giedrius Žibėnas, Nedas Pacevičius.

Šios šalies vyrų krepšinio lygos čempionate dalyvauja šešiolika komandų. Tarp žaidėjų yra daug legionierių, pirmiausia – amerikiečių, o pastarųjų trejų sezonų geriausiu treneriu buvo pripažintas JAV specialistas Davidas Singletonas.

Šiemet pasaulio vyrų krepšinio čempionato finalo turnyro G ir H grupių ir antro etapo varžybos vyko Džakartoje. Lankomiausios buvo Ispanijos ir Kanados komandų rungtynės (12 493 žiūrovai), Kanados ir Prancūzijos (12 091), Latvijos ir Kanados (11 186), Brazilijos ir Latvijos (10 412).



NAUJAUSI KOMENTARAI

antra tikejia

antra tikejia portretas
ibrukines indonezieciams ,kam to reikia liloputams ,matyt LT nera vietos senukams su anyru 'tilejimi' ?

kai pasidalijo patirtimi su Indonezija

kai pasidalijo patirtimi su Indonezija portretas
manėme jog tai dugnas kol iš apačios nepasibeldė Namibijos pigmėjai
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių