Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuvių kovos - žaliausiame Lenkijos mieste

2009-09-06 23:38
Lietuvių kovos - žaliausiame Lenkijos mieste
Lietuvių kovos - žaliausiame Lenkijos mieste / Tomo Tumalovičiaus (reporteris.com) nuotr.

"Žaliųjų" judėjimui prijaučiantiems Lietuvos krepšinio rinktinės sirgaliams turėtų džiūgauti širdis. Prieš ir po krepšininkų kovų yra puiki galimybė atsikvėpti žaliuosiuose Vroclavo plotuose.

Žalumynai. 25 kvadratiniai metrai žaliųjų plotų kiekvienam gyventojui. Ir tai - neskaičiuojant privačių namų sodų ir darželių. Žemutinės Silezijos sostinė pagrįstai didžiuojasi žaliausio Lenkijos miesto titulu. 630 tūkst. gyventojų talpinantis Vroclavas - ketvirtas pagal dydį Lenkijos miestas.

Analogai. Prie Odros (Oderio) upės ir jos atšakų įkurtame Vroclave pastatyta net 112 tiltų. Todėl vietiniai gyventojai pasididžiuodami savo miestą vadina "Šiaurės Venecija". Tiesa, jie nėra vieninteliai tokie. Tokį pavadinimą sau priskiria ir Amsterdamas bei Sankt Peterburgas.

Rekordai. Vroclavo gyventojai pamišę dėl Gineso rekordų knygos. "Atomo" kino teatre įvairius filmus žmonės nesustodami žiūrėjo 166 valandas ir 5 minutes. Be to, prieš kelerius metus net 6346 gitaristai grojo legendinio Jimmy Hendrixo dainą "Hey Joe". Tai - taip pat pasaulio rekordas.

Senovė. "Hala Stulecia" iš išorės labiau primena turgaus ar geležinkelio stoties pastatą, o ne sporto rūmus. Maxo Bergo suprojektuotos arenos statybos vyko 1911-1913 m. 2006 m. šiuos rūmus ir ją juosiančią Pergolos alėją (nuotraukoje) UNESCO įtraukė į pasaulio paveldo sąrašą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų