Lietuvos 16-mečiai krepšininkai neprasibrovė į festivalio pusfinalį

  • Teksto dydis:

Lietuvos 16-mečių vaikinų krepšinio rinktinė Europos jaunimo vasaros olimpiniame festivalyje (EYOF) baigė kovą dėl apdovanojimų. Rolando Rakučio auklėtiniai lemiamose B grupės rungtynėse 84:94 (26:27, 15:22, 25:21, 18:24) turėjo pripažinti bendraamžių iš Ispanijos pranašumą.


Ispanai pasinaudojo turkų jau išbandytu ginklu – visas rungtynes taikydami spaudimą jie perėmė 18 kamuolių, o visa Lietuvos komanda suklydo net 28 kartus.
 
Nepaisant broko žaidime, nuo pat antrojo kėlinio pradžios besivejančių vaidmenyje buvę 16-mečiai sugebėjo atsitiesti, kuomet daugiausiai Tautvydo Baltrušaičio pastangomis išlygino rezultatą 66:66.
 
Visgi visas triūsas buvo nubrauktas per pusantros minutės – atkarpą trečio kėlinio pabaigoje ir ketvirtojo pabaigoje Ispanijos krepšininkai laimėjo 10:0 ir pasiuntė lietuvius į nokdauną, po kurio atsitiesti per likusį laiką taip ir nepavyko.
 
Lietuvos rinktinės nuo pralaimėjimo neišgelbėjo ir puikus Emiliaus Butkaus, pelniusio 22 taškus, žaidimas. 19 taškų surinko T. Baltrušaitis, po 14 – Olegas Kojenetsas (12 atk. kam.) ir Paulius Murauskas.
 
Ispanų gretose geriausiai pasirodė po 22 taškus įmetę Juanas Garcia Nunezas ir Rubenas Gonzalezas Dominguezas.
 
Norint tęsti kovą dėl medalių mūsiškius tenkino tik pergalė. Dabar tolyn žengė abi Lietuvos rinktinę nugalėjusios komandos – Ispanija ir Turkija. Tiesa, festivalis lietuviams dar nebaigtas – Baku krepšininkų dar laukia rungtynės dėl 5-8 vietų.
 
 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių