Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuvos 17–mečiai krepšininkai trečią kartą nugalėjo Turkijos bendraamžius

2016-06-11 05:05
BNS inf.

Lietuvos septyniolikmečiai (U17) krepšininkai penktadienį trečią kartą per tris dienas įveikė bendraamžius iš Turkijos. Ir vėl kova A. Sabonio krepšinio centre vyko atkakliai iki paskutinės akimirkos, kai pergalingą metimą pataikė Lukas Uleckas.

LKF nuotr.

Šįsyk pasaulio čempionatui besirengiančių varžovų dvikova baigėsi 69:67 (14:16, 15:24, 26:11, 14:16) lietuvių naudai.

„Dar vienerios nervingos rungtynės. Per pastaruosius pusantrų metų jau šeštą kartą žaidėme su šia komanda. Ir visada skirtumas nebuvo didesnis nei 5 taškai. Tai rodo, kad esame panašaus kalibro komandos. Šiandien pavyko tam tikri dalykai, kuriuos akcentavome. „Susitvarkėme“ su A. C. Duranu, ko nepavyko padaryti vakar. Kitas dalykas – mažiau klydome. Tačiau dirbti reikia dar daug. Dabar turėsime gerą dieną atsipūsti ir po to keliamės į Vilnių. Ten dirbsime toliau“, – pranešime cituojamas Lietuvos septyniolikmečių vaikinų rinktinės vyriausiasis treneris Gediminas Petrauskas.

Skirtingai nuo trečiadienio ir ketvirtadienio mačų G. Petrausko auklėtiniai ženkliai mažiau klydo ir geriau kovojo dėl atšokusių kamuolių. Lietuviai suklydo 18 kartų, o turkai prarado 29 kamuolius. Varžovų nesėkmes Lietuvos krepšininkai pavertė 31 tašku, o turkai po lietuvių klaidų pelnė 16 taškų.

Lietuvos septyniolikmečiai sugebėjo supančioti turkų lyderius – Onuralpą Bitimą (8 taškai) ir Ahmetą Caną Duraną (10 taškų). Šis krepšininkas išvakarėse pelnė 34 taškus ir atkovojo 18 kamuolių.

Rezultatyviausiai iš lietuvių žaidė lemiamą metimą pataikęs Lukas Uleckas – 23 taškai, 5 atkovoti kamuoliai, 4 rezultatyvūs perdavimai.

10 taškų prie pergalės prisidėjo Grantas Vasiliauskas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų