Lietuvos 18-mečių krepšininkų trijulės Europos pirmenybės liko be medalių

  • Teksto dydis:

Rugpjūčio 21-23 dienomis Baltarusijos sostinėje Minske vykusiame Europos jaunių (iki 18 metų; U-18) trys prieš tris (3x3) krepšinio čempionate Lietuvos merginų ir vaikinų rinktinės liko be medalių. Vaikinai ketvirtfinalyje pralaimėjo Ispanijai, o merginos į atkrintamąsias varžybas nepateko.

Pasak pranešimo, Lietuvos krepšininkai teisę dalyvauti šiame čempionate iškovojo liepą vykusiame atrankos turnyre Amsterdame (Olandija), kur merginos iškovojo pirmąją, o vaikinai - antrąją vietą.

Vaikinai Minske savo grupėje užėmė pirmąją vietą. Jie 18:17 įveikė po to sidabro medalius iškovojusius prancūzus, 15:11 - lenkus ir 21:7 - danus. Užėmusių pirmąją vietą Arnoldo Januškos, Šarūno Toločkos, Augusto Žilinsko ir Andriaus Vitkausko ketvirtfinalyje laukė ispanai, kurie savo grupėje užėmė antrąją vietą.

Lemtingasis ketvirtfinalis vyko labai atkakliai. Tačiau lietuviams nekrito tritaškiai, o ispanai jų pataikė daugiau. Ispanija laimėjo 12:9.

Vaikinų Europos čempionatą laimėjo Turkijos krepšininkai, finale 16:14 privertę pasiduoti Prancūzijos ekipą.

Savo ruožtu Lietuvos merginos grupėje 13:9 nugalėjo Olandiją, tačiau 11:14 pralaimėjo Vokietijai ir 8:12 lemiamas rungtynes Izraeliui. Lietuvės Brigita Gudelionytė, Gintare Kačinskaite, Ieva Šerpytytė ir Ramunė Vainoraitė D grupėje su viena pergale užėmė paskutiniąją vietą.

Merginų trijulių Europos čempionėmis tapo Vengrijos krepšininkės, finale 16:15 įveikusios Baltarusijos rinktinę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių