Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuvos 20-mečiai krepšininkai nusileido serbams ir dėl medalių nežais

2015-07-17 21:16
LKF inf.
Lietuviams Edvinas Šeškus pelnė 19 taškų
Lietuviams Edvinas Šeškus pelnė 19 taškų / FIBA nuotr.

Nokautą antrajame ketvirtyje gavusi Lietuvos dvidešimtmečių (U20) vaikinų rinktinė nebeatsigavo ir Europos čempionate dėl medalių nekovos. Ketvirtfinalio rungtynėse Tomo Masiulio auklėtiniai neprilygo nei karto pirmenybėse nepralaimėjusiems Serbijos bendraamžiams 69:82 (13:17, 8:30, 24:15,24:20).  Bet lietuviai savo pasirodymo dar nebaigė – žais dėl 5-8 vietų. Rytoj, šeštadienį (07.18), mūsų šalies atstovai susitiks su Latvija.

Serbai pranoko lietuvius beveik visose statistinėse kategorijose. Lietuvos krepšininkai buvo tikslesni tik mesdami dvitaškius, bet metė labai mažai baudų (5/9), dažnai klydo (23). Net penki Serbijos atstovai surinko dviženklį taškų skaičių.  Rezultatyviausi Lietuvos rinktinėje buvo po 19 taškų įmetė Paulius Valinskas ir Edvinas Šeškus. Po 9 pridėjo Lukas Aukštikalnis ir Martynas Sajus. 6 – D.Sabonis.

Abi komandos aktyviai pradėjo dvikovą,todėl žiūrovai matė gražų akiai krepšinį. Sužaidus 5 minutes rezultatas buvo lygus (8:8), baigiantis ketvirčiui, po P.Valinsko dvitaškio, minimalią persvarą turėjo lietuviai (12:11, 2min.). Per likusį laiką Lietuvos komandos puolimui trūko tikslumo, o tuo pasinaudoję serbai sukaupė 4 taškų pranašumą –  17:13.

Serbai nuo pat pirmųjų antrojo kėlinio minučių pradėjo spausti Lietuvos ekipą ir išnaudoti greitą puolimą (20:13, 9min.). Lietuviai vis nepelnė taškų, o Serbijos atstovai pavojingai tolo (23:13, 7 min.). Agresyviau žaidę varžovai visiškai išbalansavo Lietuvos krepšininkus ir pradėjo diktuoti savo sąlygas (28:13). Pirmuosius taškus Lietuvos ekipa  tolimu metimu pelnė antrajame kėlinyje sužaidus 4 minutes (16:28). Tačiau tai nepakeitė situacijos aikštėje. Iki didžiosios pertraukos serbai visiškai palaužė lietuvius – 21:47. Per du kėlinius Lietuvos krepšininkai suklydo net 17 kartų, tuo tarpu varžovai – tik 3. Iškalbinga taip pat buvo  Serbijos persvara perimtų kamuolių kategorijoje (12-3).

Trečiajame ketvirtyje lietuviai aplygino žaidimą, tačiau didžiulio deficito nesumažino (31:55, 5min.). Prasiveržimais serbai laužė Lietuvos ekipos gynybą ir neketino suteikti vilčių. Paskutinę minutę kiek sėkmingesnę atkarpą turėjusi Lietuvos rinktinė  aptirpdė varžovų persvarą, tačiau ji vis dar buvo solidi  – 62:45.

Situaciją serbai kontroliavo ir paskutiniame kėlinyje, neleido lietuviam pelnyti lengvų taškų.Po E.Šeškaus tolimo šūvio lietuviai priartėjo per 15 taškų (50:65, 6min.), tačiau perlaužti žaidimo eigos nepajėgė. Likus žaisti 3 minutes L.Aukštikalnis pataikė tolimą metimą ir sumažino atsilikimą iki 13 taškų (60:73), bet tai buvo viskas, ką lietuviams pavyko padaryti. Finalinė rungtynių sirena paskelbė užtikrintą Serbijos dvidešimtmečių pergalę.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų