Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuvos dvidešimtmečiai krepšininkai sutriuškino ukrainiečius

2014-07-03 19:22
BNS inf.
LKF nuotr.

Lietuvos dvidešimtmečių (U20) vaikinų krepšinio rinktinė ketvirtadienį Druskininkuose sužaidė paskutiniąsias kontrolines rungtynes prieš kitą savaitę prasidėsiantį Europos jaunimo čempionatą. Paskutinėje repeticijoje lietuviai 89:55 (22:15, 24:11, 23:21, 20:8) sutriuškino bendraamžius iš Ukrainos.

Nuo pat rungtynių pradžios Tomo Masiulio treniruojama Lietuvos jaunimo rinktinė rodė, kas yra aikštės šeimininkė. Kibiai gindamasi ji vertė varžovus klysti (ukrainiečiai - 29 klaidos, lietuviai - 12), pati atiminėdama vieną po kito iš ukrainiečių kamuolius (Lietuva perėmė 13, svečiai - 6 kamuolius).

Rezultatuviausiai iš lietuvių rungtyniavo Tomas Dimša ir Jokūbas Gintvainis, kurie pelnė po 13 taškų. Lietuvos rinktinei taškus pelnė visi rungtynėms registruoti krepšininkai. Komandos draugams jau galėjo padėti ir po traumos pasveikęs aukštaūgis Benas Griciūnas, kuris, kaip ir Justas Tamulis, įmetė 11 taškų.

Tik vienam svečių krepšininkui pavyko įmesti dviženklį taškų skaičių. Viačeslavas Petrovas pelnė 23 taškus, taikliai atakuodamas ir iš dviejų (7/10 metimų), ir iš trijų (3/4 metimų) taškų zonos.

Lietuvos jaunimo rinktinė prieš išvykdama į Kretą sužaidė aštuonerias rungtynes, iš kurių dvi pralaimėjo šalies rezervinei rinktinei. Kontrolinių rungtynių maratone nuo birželio 13-osios dienos lietuviai jau spėjo sužaisti septynis susitikimus, per kuriuos buvo iškovotos penkios pergalės ir patirti du pralaimėjimai. T.Masiulio ekipa dukart įveikė bendraamžius iš Baltarusijos, triskart nugalėjo Čekijos jaunimo rinktinę ir dukart nusileido Lietuvos vyrų krepšinio rezervinei rinktinei.

Po rungtynių su bendraamžiais iš Ukrainos Lietuvos jaunimo rinktinė keliauja į Kauną. Iš ten - į Senojo žemyno pirmenybes Kretoje (Graikija). Jos prasidės liepos 8 dieną. Lietuvos rinktinė A grupėje rungtyniaus su Graikijos, Latvijos, Vengrijos ir Didžiosios Britanijos bendraamžiais krepšininkais.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų