Pereiti į pagrindinį turinį

Lietuvos krepšininkės nugalėjo ukrainietes

Lietuvos krepšininkės nugalėjo ukrainietes
Lietuvos krepšininkės nugalėjo ukrainietes / Mindaugo Ažušilio nuotr. Darbas: R.Paulausko treniruojama Lietuvos moterų krepšinio rinktinė pradėjo intensyviausią rengimosi Europos čempionatui etapą.

Europos čempionatui besirengianti Lietuvos moterų krepšinio rinktinė Vilniuje 81:57 (23:16, 22:11, 26:10, 10:20) nugalėjo Ukrainos krepšininkes.

Nugalėtojoms Aušra Bimbaitė pelnė 17 taškų, Eglė Staknevičienė - 14, Sandra Valužytė ir Iveta Šalkauskaitė - po 12. Gintarė Petronytė surinko 9 taškus, atkovojo 8 kamuolius ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus.

Iki šio susitikimo mūsų šalies komanda su ukrainietėmis sužaidė kontrolines rungtynes Utenoje ir treniruočių pobūdžio mačą už uždarų durų Vilniuje. Utenoje buvo nugalėta 76:42, o sostinėje be 5 pagrindinių žaidėjų mūsiškės pralaimėjo 50:75.

„Pažįstu ukrainietes iš Europos čempionato atrankos varžybų, teko su visomis jų žaidėjomis susitikti. Ukrainos rinktinė turi dvi labai geras krepšininkes - Oleksandrą Gorbunovą iš Maskvos CSKA ir Oleną Ogorodnikovą, praeitą sezoną žaidusią Izraelyje. Mums žaisti su Ukrainos komanda yra naudinga, negalime visą laiką rungtyniauti tik su stipriausiomis rinktinėmis. Norisi leisti pažaisti visoms kandidatėms, susidurti su įvairiais stiliais, kad prieš Europos čempionatą būtume viską patyrę ir išmėginę“, - sakė Lietuvos krepšininkių vyriausiasis treneris Rūtenis Paulauskas.

Kitas kontrolines rungtynes lietuvės žais birželio 1 dieną Kauno sporto halėje su Ispanijos rinktine.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų