Lietuvos krepšinio metai: pergalių galėjo būti daugiau

"Susitiksime birželį Kaune", – užtikrino geriausiu 2019 m. Lietuvos krepšininku išrinktas Domantas Sabonis.

Padės rinktinei

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės ir Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) klubo "Indiana Pacers" žaidėjas užsiminė apie kitąmet vasarą "Žalgirio" arenoje vyksiantį Tokijo olimpinių žaidynių atrankos turnyrą.

Kaune jėgas išmėgins mūsų šalies ir Pietų Korėjos, Venesuelos, Slovėnijos, Lenkijos bei Angolos komandos. Vienintelis kelialapis į 2020-ųjų olimpiadą bus įteiktas turnyro finalą laimėjusiai ekipai.

D.Sabonis su Lietuvos rinktine yra iškovojęs 2015-ųjų Europos čempionato sidabro medalį, 2016 m. dalyvavo Rio de Žaneiro olimpiadoje.

Geriausiu šalies krepšininku 23-ejų Domantas išrinktas antrus metus iš eilės. Jis nukonkuravo irgi NBA lygoje rungtyniaujantį "Memphis Grizzlies" vidurio puolėją Joną Valančiūną ir Kauno "Žalgirio" gynėją Marių Grigonį.

Tėtis – patenkintas

"Ačiū visiems, balsavusiems už mane. Noriu padėkoti treneriams ir komandos draugams, padedantiems man tobulėti. Dėkoju šeimai ir sirgaliams, kurie mane visada palaiko", – iš JAV atsiųstame vaizdo įraše teigė D.Sabonis.

Šiemet pergalių buvo gal ne tiek, kiek tikėtasi, visada jų norisi daugiau.

"Kiekvienam tėveliui smagu, kai jų vaikams sekasi, kai jie gauna vieną ar kitą apdovanojimą, ar įmeta daugiau taškų. Lygiai taip pat malonu ir man, – kalbėjo Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas Arvydas Sabonis. – Domantas irgi patenkintas apdovanojimu, klausinėjo manęs, kaip čia klostosi rinkimai. Kol kas kiekvienas NBA sezonas jam – vis geresnis, nes po truputį tobulėja."

D.Sabonio atstovaujama "Indiana Pacers" ekipa NBA čempionato Rytų konferencijoje yra šešta (13 pergalių ir 7 pralaimėjimai).

Lietuvos krepšininkas – vienas rezultatyviausių Indianapolio komandos žaidėjų (vidutiniškai po 18,4 taško per rungtynes – antras rezultatas klube) ir sėkmingiausiai kovoja dėl kamuolio (vid. 13,1).

Ketvirtas titulas

Geriausia 2019-ųjų Lietuvos krepšininke ketvirtą kartą išrinkta Gintarė Petronytė.

30-metė nacionalinės moterų krepšinio rinktinės ir Venecijos "Umana Reyer" (Italija) ekipos vidurio puolėja LKF surengtuose rinkimuose aplenkė Kamilę Nacickaitę (Saragosos "Mann-Filter", Ispanija) ir Santą Baltkojienę, iš Švedijos persikėlusią į Kauno "Aisčių-LSMU" komandą.

"Labai dėkoju už pasitikėjimą", – sakė G.Petronytė.

Venecijos ekipa – moterų krepšinio klubų Eurolygos turnyro A grupės autsaiderė (1 pergalės ir 4 pralaimėjimai), o Italijos čempionate – ketvirtoje vietoje (6–2).

Lietuvos krepšininkė tarp visų "LegA Basket Femminile" žaidėjų – trečia pagal dvitaškių taiklumą (67,74 proc.).

Linkėjo neužriesti nosies

Krepšinio gerbėjai balsavo ir už jaunuosius krepšininkus.

Tarp šešiolikmečių daugiausiai balsų surinko Justė Veronika Jocytė (Vilerbano ASVEL krepšinio akademija, Prancūzija) ir Paulius Murauskas (Kauno "Žalgiris-2"), tarp aštuoniolikmečių – Simona Visockaitė (Kauno krepšinio mokykla "Žalgiris") ir Marekas Blaževičius (Vilniaus "Rytas"), tarp dvidešimtmečių – Gabija Šegždaitė ("Aistės-LSMU") ir Rokas Jokubaitis ("Žalgiris").

"Linkiu jaunimui neužriesti nosies, rodyti pavyzdį kitiems ir siekti savo tikslų", – pabrėžė A.Sabonis.

Metų rinktine pripažinta Europos vicečempionė Lietuvos jaunučių (iki 16 m.) merginų krepšinio komanda, o geriausio jaunimo treneriu prizu apdovanotas jai vadovavęs Vilius Stanišauskas.

Už gyvenimo nuopelnus pagerbtas olimpinis, pasaulio ir Europos čempionas Modestas Paulauskas.

Tikslai jau numatyti

"Šiemet pergalių buvo gal ne tiek, kiek tikėtasi, visada jų norisi daugiau, – apžvelgdamas 2019-uosius kalbėjo A.Sabonis. – Staigmeną pateikė merginos, vaikinams ne visur pasisekė. Vyrų rinktinė – savo vietoje, nes neprarado galimybių kovoti dėl olimpinio kelialapio."

Kalbėdamas apie 2020-ųjų tikslus, LKF prezidentas pirmiausia akcentavo olimpinius vyrų rinktinės siekius, užduotis jaunimo komandoms – Europos čempionatuose patekti į pajėgiausių aštuntukus, kovoti dėl medalių.

Šiuo metu Tarptautinės krepšinio asociacijų federacijos (FIBA) pasaulio reitingų lentelėje Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė yra aštunta, moterų – 31-oje vietoje. Mūsų šalies vaikinai su kanadiečiais dalijasi 2–3 pozicijas, o merginos – 26-oje vietoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių