Lietuvos krepšinio rinktinės varžovai Kinijoje sulaukė gerų žinių

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė jau senokai paskelbė galutinę sudėtį ir kryptingai rengiasi startui pasaulio čempionate Kinijoje. Tiesa, skirtingai nuo kai kurių kitų grupių ekipų, Donguano mieste plušantys lietuviai į pirmenybių kovas stos ne rytoj, o sekmadienį. Pirmieji jiems kelią mėgins pastoti Senegalo krepšininkai.

Prieš šį mačą pasaulio taurės varžybose startuos Kanados ir Australijos rinktinės. Jos laikomos pagrindinėmis lietuvių konkurentėmis kovoje dėl kelialapio į antrąjį etapą. Tiesa, beveik dvi dešimtis krepšininkų stipriausioje pasaulio krepšinio lygoje - NBA turintys kanadiečiai susiduria su milžiniškais iššūkiais. Jiems padėti atsisakė ne tik praėjusio sezono NBA rezervinės lygos naudingiausias žaidėjas Chrisas Boucheris, bet ir dar net 15-ka NBA krepšininkų.

Nuolat patirdami pokyčius ir perkratydami sudėtį Kanados rinktinės treneriai bei vadovai tik šiandien sugebėjo paskelbti galutinį dvyliktuką, kuris ir gins šalies garbę Kinijoje. Kanadiečiai sulaukė garantijų, kad rinktinės gretose liks jų vienas lyderių Cory Josephas. 28 metų 191 cm ūgio NBA klubo „Sacramento Kings“ gynėjas neskubėjo pateikti galutinio atsakymo dėl atstovavimo rinktinei. Tačiau sulaukus jo sprendimo rinktinėje nebeliko vietos paskutiniams rezerviniams žaidėjams. Namo buvo išsiųsti buvęs Utenos „Juventus“ klubo narys Aaronas Bestas ir Duane’as Notice’as iš NBA Plėtojimosi lygos. Neskaitant C.Josepho, Kanados rinktinėje bus ir kito NBA klubo "Orlando Magic" sunkusis puolėjas Khemas Birchas.

Į galutinę Kanados rinktinės sudėtį taip pat įtrauktas buvęs Kauno „Žalgirio“ gynėjas Kevinas Pangosas bei kiti žaidėjai: Melvinas Ejimas, Conoras Morganas, Brady Heslipas, Kaza Kajami-Keane'as, Addisonas Pattersonas, Andrew Nembhardas, Philas Scrubbas, Kyle’as Wiltjeras bei Thomasas Scrubbas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių