Lietuvos moterų krepšinio lyga tapo šalies nacionalinės rinktinės kalve

  • Teksto dydis:

Lietuvos moterų krepšinio rinktinei šie metai - įtempti. Vasarą Europos čempionate mūsiškėms pristigo vieno taiklaus metimo iki patekimo į pirmąją ketvertą, o jau lapkričio 21-ąją merginos stos į pirmąją kovą būsimų Senojo žemyno atrankoje.

Pasak pranešimo, visos Lietuvos rinktinės narės savo pirmuosius žingsnius žengė Lietuvos moterų krepšinio lygoje (LMKL), kur tobulėjo ir žaidė daugybę metų.

Net trys krepšininkės LMKL debiutavo būdamos vos 15-metės - Giedrė Paugaitė, Eglė Šikšniūtė ir geriausia šalies žaidėja Gintarė Petronytė.

Šiuo metu Nimburko (Čekija) klubo garbę ginanti E.Šikšniūtė LMKL rungtyniavo dešimtmetį, G. Paugaitė - septynerius metus, o G. Petronytė - šešerius su puse.

Daugiausiai rinktinės narių, net septynios, pirmuosius žingsnius LMKL žengė būdamos 16-os: Marina Solopova, Sandra Linkevičienė, Eglė Šulčiūtė, Lina Pikčiutė, Santa Okockytė, Neringa Skadaitė ir Inesa Visgaudaitė.

Dabartinė "Utenos" gynėja M. Solopova ir S. Okockytė LMKL rungtyniavo aštuonerius metus, I. Visgaudaitė - šešerius su puse, L. Pikčiutė - devynerius, E. Šulčiūtė - dešimtmetį, S. Linkevičienė - net trylika, o "Sūduvos" gynėja N. Skadaitė žaidžia aštuntus metus.

Būdamos septyniolikmetėmis Monika Grigalauskytė ir dabartinė Marijampolės "Sūduvos" viena lyderių Laura Svarytė pradėjo savo kelią LMKL. M. Grigalauskytė šalies pirmenybėse praleido šešis sezonus, o L. Svarytė žaidžia jau devintąjį.

Būdamos 18-metės debiutinį sezoną LMKL žaidė Gabrielė Gutkauskaitė, Vita Kuktienė ir Kristina Alminaitė. "Utenos" vidurio puolėja LMKL žaidžią devintąjį sezoną. Tuo tarpu G. Gutkauskaitės sąskaitoje - aštuoni sezonai, V. Kuktienės - net trylika.

Vertėtų pažymėti, kad ne kas kitas, kaip LMKL klubai suteikdavo galimybę po motinystės atostogų ar sunkių traumų grįžusioms krepšininkėms treniruotis bei žaisti. Pastarasis atvejis buvo užfiksuotas praėjusių metų vasarą, kai "Utena" pasikvietė S. Linkevičienę ir E.Šulčiūtę. Šios padėjo klubui iškovoti LMKL aukso medalius ir šį sezoną jau žaidžia pajėgioje Lenkijos ekipoje.

LMKL toliau augina pamainą rinktinės lyderėms - šį sezoną pirmenybėse bent po 15 minučių pasireikšti gauna dvi penkiolikmetės ir trys šešiolikmetės. Dar būrys jaunų merginų, padedamos patyrusių krepšininkių, žengia pirmuosius žingsnius LMKL ir artėja svajonės link - užsivilkti marškinėlius su užrašu "Lietuva".



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių