Pereiti į pagrindinį turinį

Lėtai startavę jaunučiai nepasigailėjo anglų

2015-08-10 18:29

Lietuvos jaunieji krepšininkai tęsia pergalingą žygį Europos 16-mečių čempionate Kaune. Gedimino Petrausko auklėtiniai 102:67 (17:18, 24:15, 31:19, 30:15) sutrypė Anglijos rinktinę.

„Lietuviai nenuvertino anglų, sugebėjo susigriebti po ne itin sėkmingos pradžios ir įrodė savo pranašumą. Tai nuteikia optimistiškai“, - po pergalės džiaugėsi Lietuvos jaunimo rinktinių vyriausiasis treneris Rolandas Radvila.

Europos čempionato 2-ojo etapo pirmasis mačas didesnės intrigos nežadėjo. Anglai pirmąjį barjerą įveikė tik sutapimų dėka. Tarptautinei krepšinio asociacijų federacijai (FIBA) diskvalifikavus Rusijos visas rinktines iš tarptautinių varžybų, pirmieji ir, kaip vėliau paaiškėjo vieninteliai, iš šios šalies nukentėjo jaunučiai. Jiems neleista startuoti čempionate Kaune, nors jau po kelių dienų nuo pirmenybių pradžios, FIBA sankcijas atšaukė. Anglams tai išėjo į naudą, jie, kaip ir kitos A grupės komandos automatiškai įsirašė po vadinamąją techninę pergalę 20:0, vėliau pralaimėjo dvi likusias rungtynes, ir dėka vienintelio laimėjimo pateko į antrąjį etapą. Lietuviai, priešingai, patiesė visas komandas ir antrąjį etapą pradėjo su vadinamaisiais auksiniais taškais.

Nepaisant šio statistinio jėgų skirtumo, mačo pradžioje angalai parodė nagus. Jie pirmavo 8:4, 10:7, o po pirmojo kėlinio 18:17. Antrajame Lukas Uleckas išvedė lietuvius į priekį (22:20), bet varžovai toliau nenuleido rankų ir rinko taškus iš po krepšio. Įpusėjus kėliniui šeimininkai dar pirmavo minimaliai 29:28, bet tuomet savo lyderių Tomo Balčiūno, Granto Vasiliausko, Luko Ulecko bei kitų vedama ekipa spurtavo iki 39:30.

Trečiajame įsibėgėję lietuviai jau ramiai diktavo savo sąlygas, tad netrukus pasiekė 20 taškų ribą (68:48). Po efektingų dėjimų ir kitų atakų jie mačą baigė susikraudami triuškinamą pranašumą – 102:67.

Lietuvos rinktinei daugiausia taškų pelnė: G.Vasiliauskas 16, L.Uleckas ir V.Kozys – po 14, T.Balčiūnas 12, L.Kišūnas 11 (10 atk. kam.), A.Velička 10 (5 rez. perd.), E.Juozaitis 8 (8 atk. kam.). Anglija: J.Edwardsas 11, J.Roundas 10, C.Bettas, J.Iwowo ir N.Boachie-Yiadomas (7 atk. kam.) – po 8, D.Ogoro bei Z.Sharmanas – po 5.

„Pirmoji rungtynių pusė mūsų nedžiugino, ypač sunkiai sekėsi žaisti gynyboje. Anglai nenaudoja daug derinių. Jie dažniausiai žaidžia vienas prieš vieną, o prieš tokį žaidimą mums gintis buvo gana nelengva. Antrojoje mačo dalyje mūsų gynyba tapo agresyvesnė, o varžovai turėjo dar sunkiau dirbti, kad pelnytų taškus, tad gerokai pavargo, todėl po ilgosios pertraukos ir perlaužėme mačo eigą“, - sakė treneris G.Petrauskas.

Pergalė lietuviams užtikrino vietą ketvirtfinalyje. Tiesa, antrajame etape jiems dar liko akistatos antradienį su vokiečiais ir trečiadienį turkais.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų