Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė atsisveikino su D. Taroliu

Po Lietuvos krepšinio rinktinės draugiškų rungtynių ciklo stovyklą paliko Donatas Tarolis.

Kazio Maksvyčio štabas po paskutinio kontrolinio mačo su Nyderlandais padėkojo 28-erių puolėjui už darbą nacionalinėje komandoje.

„Donatas gelbėjo mus eilinį kartą, – kalbėjo Maksvytis. – Tą patį buvo planavęs padaryti per langus. Manau, kad dabar padėjome ir jam, ir jis mums padės, kai ateis langas. Jau kažkiek daugiau pažinos trenerius, sistemą.

Aukštaūgis praleido paskutinius du mačus su Ispanija ir Nyderlandais.

Tarolis per ketverias sužaistas draugiškas rungtynes vidutiniškai aikštėje praleido po 14 minučių, pelnė po 5 taškus, atkovojo po 2,8 kamuolio ir atliko po 1 rezultatyvų perdavimą.

Maksvytis iškvietė Tarolį prieš pat rinktinės stovyklą startą liepos pabaigoje, kai Gediminas Orelikas neprisijungė dėl sveikatos problemų.

Nacionalinė komanda puolėjų grandyje šią vasarą taip pat liko be Osvaldo Olisevičiaus, Donato Motiejūno, Artūro Gudaičio, Edgaro Ulanovo ir Eimanto Bendžiaus.

Rinktinės stovykloje toliau lieka 14 kandidatų. Eigirdas Žukauskas gydosi traumą.

„Tikimės, kad Eigirdas dar grįš, – komentavo Maksvytis. – Pirmadienį darysime tyrimus ir žiūrėsime, ar jis pradės treniruotis nuo pirmadienio. Jeigu pirmadienį nesitreniruos, mažos galimybės, kad žais trečiadienio rungtynėse. Tada bandysime treniruotis nuo ketvirtadienio (šypsosi). Kažkiek dar lauksime. Eigirdas atrodė neblogai, todėl dar kažkiek tikimės, kad grįš.“

Trečiadienį Lietuva atrankoje į 2023 m. pasaulio čempionatą išvykoje susikaus su Vengrija, o šeštadienį – Kaune su Juodkalnija.

Lietuvos rinktinės sudėtį galite rasti paspaudę čia.

Tarolis praėjusį sezoną pradėjo Turkijoje, bet gruodį išvyko į Juodkalniją, Podgoricos „Budučnost“ komandą. Europos taurėje per 12 sužaistų mačų jis vidutiniškai rungtyniavo po pusdevintos minutės, įmetė po 1,6 taško ir atkovojo po 2,7 kamuolio.

Krepšininkas tarpsezoniu susitarė su Rumunijos ekipa – Oradėjos CSM.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Algis

Algis  portretas
Ąsilai komentuoja tai jau nekas

As

As portretas
Galejo atsisveikint su valanciunu !!! Pasiputes kalakutas su medinem kojom
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių