LKF prezidento posto sieksiantis V. Gedvilas: konkurencijos nebijome

Iki rugsėjo 7-osios, kai bus renkamas naujasis Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas, dar geri trys mėnesiai, bet jau dabar aišku, jog dėl svarbiausio šalies krepšinio sosto užvirs arši kova. Penktadienį savo kandidatūrą į LKF prezidentus pirmasis oficialiai pristatė 62 metų kaunietis Vydas Gedvilas.

Žinomų vardų – gausu

Lietuvos krepšinio trenerių asociacijos (LKTA) kandidatu į LKF prezidento rinkimus deleguotas V. Gedvilas vakar Kaune pristatė savo komandą. Vieną svarbiausių postų – generalinio sekretoriaus – joje turėtų užimti Mindaugas Balčiūnas, šias pareigas jau ėjęs 2007-2013 metais.

V. Gedvilo komandoje netrūksta ir daugiau žinomų veidų. Olimpinis čempionas Valdemaras Chomičius, Lietuvos moterų rinktinės kapitonė Gintarė Petronytė, profesoriaus akademinį laipsnį turintys treneris Rūtenis Paulauskas bei buvęs Lietuvos sporto universiteto rektorius Albertas Skurvydas, buvęs bankininkas Kanados lietuvis Petras Tutlys, garsus investuotojas bei verslininkas Ilja Laursas – tai toli gražu ne visos pavardės žmonių, sutikusių bendradarbiauti su V. Gedvilo komanda.

Požiūriai skiriasi

Pats kandidatas, 1997 metais atvedęs šalies moterų krepšinio rinktinę į skambiausią pergalę po nepriklausomybės atkūrimo – Europos čempionato auksą, vieną pagrindinių akcentų ketina skirti būtent šiai sričiai. Juolab, kad moterų krepšinis pastaraisiais metais išgyvena gilią krizę – Moterų lygoje rungtyniauja vos penkios komandos, o nacionalinė rinktinė net nepatenka į Europos ar pasaulio pirmenybių finalinius etapus.

Pasak V.Gedvilo, jam tapus prezidentu, daugelis sprendimų būtų atiduota į savo srities profesionalų rankas, todėl komanda gali dar plėstis. Joje gali atsidurti NBA „Denver Nuggets“ klube dirbantis buvęs krepšininkas Martynas Pocius, minima ir Kinijoje rungtyniaujančio Donato Motiejūno pavardė.

„Nenoriu kritikuoti dabartinės federacijos valdžios, tačiau yra dalykų, kuriuos darytume kitaip. Neabejoju, kad galima prikelti moterų krepšinį, kur kas labiau įtvirtinti Lietuvos įtaką tarptautinės krepšinio politikos padangėje. Matome nemažai nišų ir komercinėje bei socialinėje srityje“, – kalbėjo V.Gedvilas.

Paraiškos – iki liepos 23 d.

Pakeisti Arvydą Sabonį, LKF vadovaujantį jau visą dešimtmetį, pretenduoja ir daugiau kandidatų. Tarp jų bene skambiausiai minima dabartinio Kauno „Žalgirio“ klubo sporto direktoriaus Roberto Javtoko pavardė. 41 metų šiaulietis kol kas oficialiai neįvardino, kas jo rinkimų komandoje užimtų strategiškai bene svarbiausią – generalinio sekretoriaus vietą, tačiau viceprezidento postas būtų siūlomas bene geriausiam šalies krepšinio istorijoje treneriui Jonui Kazlauskui.

Solidų LKF prezidento švarką matuojasi ir 56-erių kaunietis Ramūnas Butautas, kuris, kalbama, turi ir dabartinės LKF valdžios paramą. Teigiama, jog A. Saboniui būtų siūlomas viceprezidento postas, o generaliniu sekretoriumi esą liktų dabar šias pareigas einantis Mindaugas Špokas.

„Konkurencija ir sporte, ir politikoje, kurioje praleidau 12 metų (2012-2013 metais buvo Seimo pirmininku. – aut. Past.), yra teigiamas dalykas. Mes jos nebijome, nes tai priverčia tobulėti bei padeda išsirinkti geriausius“, – sakė V.Gedvilas.

LKF prezidento rinkimai vyks rugsėjo 7 d. Asociacijos nariai savo kandidatus gali pateikti iki liepos 23-osios.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaunas

kaunas portretas
jis seniai ne krepsinio specialistas, o karjeristas.Nepateko vel i seima,tai bando cia
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių