Pereiti į pagrindinį turinį

LKL: autsaideris „LSU–Atletas“ vėl patiesė „Nevėžį“

2014-04-12 15:10
DMN inf.

Šiandien Lietuvos krepšinio lygos priešpaskutines rungtynes namie Kauno rajono „LSU–Atletas“ žaidė su Kėdainių „Nevėžiu“ ir jį nugalėjo 68:64 (18:20, 21:16,11:18,18:10). Jau rungtynių pradžia parodė, kad komandos atkakliai sieks pergalės, o nugalėtojas paaiškės susitikimo pabaigoje. Kiek tiksliau pirmuosius du kėlinius žaidė LSU, kuri susitikimą pradėjo trimis efektingais dėjimais į krepšį. Nors po pirmojo kėlinio 20:18 pirmavo„Nevėžis“, tačiau „LSU–Atletas“  perėmė iniciatyvą ir įgijo 7 taškų persvarą – 37:30, vis dėlto po Vido Ginevičiaus tritaškio Kėdainių krepšininkai priartėjo, o po dviejų kėlinių LSU pirmavo 39:36.
    

Trečiąjį kėlinį sėkmingiau pradėjo „Nevėžis“ ir P.Butkevičiaus dvitaškio jau pirmavo 46:44, o jo viduryje persvara siekė 6 taškus – 50:44. Kėlinį Kėdainių komanda laimėjo 54:50. Ketvirtasis kėlinys buvo nemažiau atkaklus, jo pradžioje „Nevėžio“  krepšininkai buvo šiek tiek tikslesni ir nuolat pirmavo kelių taškų persvara. Likus 4 minutėms iki kėlinio pabaigos „Nevėžis“ įgijo 7 taškų persvarą – 63:56. Vis dėlto likus 2 minutėms iki susitikimo pabaigos LSU komanda spurtavo: pavyko ne tik išlygino rezultatą 63:63, bet ir  po Ž.Skučo metimų įsiveržė į priekį 67:63 bei laimėjo rungtynes 68:64.

     Prieš tris savaites vykusiame tarpusavio susitikime Kėdainiuose, LSU komanda taip pat šventė pergalę 61:58.

„LSU–Atletui“ taškus pelnė: Šarūnas Beniušis 15 (7/7 dvit., 9 atk.kam.), Žygimantas Skučas 13 (9 atk.kam),  Aurimas Birgelis 10, Paulius Petrilevičius 9, Paulius Malašauskas 7, Taurantas Tamošiūnas 6, Karolis Babkauskas 5.
  „Nevėžio“ rezultatyviausi: G.Leonavičius 20, A.Adomaitis 14 , Ž.Kelys 12.

„LSU–Atleto” vyr.treneris Edas Nickus: „ Mums šios rungtynės nieko nelėmė, todėl žaidėme be įtampos. Kiekvienas susitikimas mūsų krepšininkams – pamoka. Privalėjome laimėti. Vertinu „Nevėžio“ komandą, tačiau jų atsarginių suolelis buvo trumpesnis, mes turėjome daugiau jėgų. Neišvengėme duobių, ypatingai trečiajame kėlinyje, tačiau parodėme, kad galime kovoti su stipriais varžovais. Jei būtume tiksliau metę baudos metimus, rungtynių pabaiga būtų paprastesnė, bet žiūrovai tik laimėjo. Žaidėme be Tomo Urbono, jis dvi savaites sirguliavo, todėl nusprendžiau patausoti žaidėją. Visus žiūrovus kviečiu palaikyti koamndą į paskutines rungtynes šį sezoną namie su Prienų „TonyBet“, pasidarysime šventę“.

„Nevėžio” vyr. treneris Gintaras Leonavičius: „ Abi komandos vaikiškai klydo, todėl žiūrovams buvo didelė intriga iki susitikimo pabaigos. Prastai gynėmės „du prieš du“, praleidome kelis tritaškius, rungtynių pabaigoje be reikalo bandėme pelnyti taškus iš po krepšio. „LSU–Atletas“ solidžiau sužaidė susitikimo pabaigą“.

   Paskutines LKL rungtynes namie šį sezoną „LSU–Atletas“ žais balandžio 15 dieną su Prienų „TonyBet“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų