LKL čempionų žiedai – buvusiems žalgiriečiams

  • Teksto dydis:

"Gyvenimas parodys", – atsakė Šarūnas Jasikevičius, paklaustas, ar septintas Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempiono žiedas jam – ne paskutinis.

Apdovanojo trenerius

LKL trofėjus Š.Jasikevičiui buvo įteiktas Kaune prieš jo treniruojamos "Barcelonos" ir "Žalgirio" rungtynes.

Apdovanojimus iš LKL generalinio direktoriaus Romualdo Brazausko rankų taip pat atsiėmė kiti buvę žalgiriečiai, "Barcelonos" trenerių štabo nariai – Darius Maskoliūnas, Tomas Masiulis ir Justinas Grainys.

Šiemet kovo mėnesį LKL čempionatas buvo nutrauktas dėl COVID-19 pandemijos. Nugalėtoju pripažintas tuo metu tvirtai pirmavęs "Žalgiris", vicečempionu – antroje vietoje buvęs Vilniaus "Rytas", trečios vietos laimėtoju – Panevėžio "Lietkabelis".

2020 m. LKL čempionų žiedai – "Barcelonos" trenerių štabe dirbantiems Š.Jasikevičiui, D.Maskoliūnui, T.Masiuliui ir J.Grainiui.

"Tas sezonas buvo keistas, o Lietuva – viena iš valstybių, kurioje nereikėjo žaisti iki sezono pabaigos, kad taptum čempionu. Tačiau savo darbą atlikome normaliai, buvome favoritai, daug šansų, kad būtume laimėję ir įprastai", – kalbėjo Š.Jasikevičius.

Iš sidabro ir aukso

Neužbaigto LKL čempionato trofėjai žalgiriečiams buvo įteikti rugsėjo mėnesį prieš naujo sezono rungtynes su "Šiaulių" krepšininkais.

Pagamintus iš aukštos prabos sidabro ir dengtus grynu auksu žiedus tąkart gavo Thomasas Walkupas, Lukas Lekavičius, Nigelas Hayesas, Paulius Jankūnas, Karolis Lukošiūnas, Artūras Milaknis, Martinas Gebenas, Rokas Jokubaitis ir Marius Grigonis.

Į kitus klubus išvykusius LKL čempionus prizai jau pasiekė ar dar pasieks vėliau.

Šiuo metu toliausiai – Australijoje – yra vidurio puolėjas Jockas Landale'as.

Gruodžio 17-ąją Kaune viešės Stambulo "Fenerbahce" ekipa, kuriai atstovauja Edgaras Ulanovas.

Sėkminga karjera

Pirmą LKL čempiono žiedą Š.Jasikevičius iškovojo 2014-aisiais, kai su "Žalgiriu" didžiajame finale 4:2 (59:71, 92:83, 82:75, 88:72, 86:87, 90:70) įveikė Klaipėdos "Neptūną".

Per šešias rungtynes būsimasis "Žalgirio" ir "Barcelonos" strategas pelnė 60 taškų ir atliko 29 rezultatyvius perdavimus.

Š.Jasikevičius taip pat yra tapęs Ispanijos, Izraelio, Graikijos, Turkijos čempionu.

"Žalgirio" kapitono P.Jankūno sportinių trofėjų kolekcijoje yra keturiolika LKL čempiono žiedų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių