LKL finalo laukiantys žalgiriečiai: pusfinalyje norėjome atkaklesnio pasipriešinimo

„Finalui būtų geriau, jei „Juventus“ rimčiau pasipriešintų, priešininkai turėjo daug netekčių dėl to negalime padaryti“, – pabrėžė Martinas Schilleris. Kauno „Žalgirio“ treneris laukia, kas taps jo komandos varžovais LKL finale.

Sekmadienio vakarą Vilniaus „Ryto“ ir Panevėžio „Lietkabelio“ akistatoje paaiškės kuri ekipa priartės prie Betsafe-LKL finalo. Tuo tarpu kauniečiai gali ramiai rengtis lemiamiems sezono mūšiams.

„Džiaugiamės, kad patekome į finalą. Svarbiausias mačo momentas buvo antrasis kėlinys, kai „Juventus“ ekipai leidome įmesti tik dešimt taškų. Uteniškiams pritrūko žaidėjų ir jie pavargo“, – aiškino žalgiriečių vedlys.

Paskutiniame pusfinalio mače savo šanso vėl nesulaukė perspektyvus aukštaūgis Marekas Balževičius. Trenerio teigimu, jis tiesiog nepatenka į pagrindinį dvyliktuką, o daugiau žaidėjų registruoti rungtynėms negalima.

„Utenos“ vairininkas Žydrūnas Urbonas po nesėkmės situacijos nedramatizavo.

„Pasmerkti buvome jau prieš rungtynes, bet sustojus autobusu, kalbant futbolininkų žargonu, praleidome mažiausiai taškų. O šiaip man kažko norėti buvo sudėtinga, daugelis krepšininkų aikštėje praleido per daug minučių, - sakė jis. - Manau, kad mes unikaliai sužaidėme su tais septyniais didžiavyriais. Pataikėme 1 tritaškį iš 16, bet sumetėme 75 taškus“.

Pasak vairininko, buvo aišku, kad „Žalgiris“ daug mes, nes namuose gerai pataiko tritaškius. Komandos valdymo prasme tai vis tiek buvo vienos geresnių B. Crawfordo rungtynių, išskyrus porą epizodų, kur jis vėl nutrūko. Gal dėl to, kad aikštėje buvo per daug, bet kol kas gyvi tik septyni žmonės ir nieko čia nepadarysi“.

„Juventus“ treneris teigė parepetavęs ir keletą dalykų, kurie bus svarbūs mažajame finale, tačiau turįs abejonių ar spės pasveikti traumuoti Martynas Gecevičius ir Žygimantas Skučas. Tuo tarpu Martynas Paliukėnas jau praktiškai baigė gydytis traumą.

„Eisime kautis ir žaisti. Tai bus ne „Žalgiris“. Nenuvertinant būsimo priešininko, bet mums vis tiek bus šiek tiek lengviau“, – dėstė Ž. Urbonas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių