Pereiti į pagrindinį turinį

LKL kovos: Prienų komanda vėl metė iššūkį „Žalgiriui“ (komentarai)

Kauno „Žalgirio“ krepšininkai iškovojo septintąją pergalę Lietuvos krepšinio lygos (LKL) čempionate. „Žalgirio“ arenoje kauniečiai nugalėjo Prienų „TonyBet“ komandą 84:71 (18:16, 19:15, 18:24, 29:16) ir atsirevanšavo jai už prieš porą mėnesių patirtą pralaimėjimą.

Mačą šešiais taškais iš eilės pradėjo Robertas Javtokas (6:7). Tritaškį pridėjo Tomas Dimša, po Justino Dentmono pasižymėjo Vytenis Lipkevičius (11:9), bet Prienų krepšininkai ir toliau kvėpavo šeimininkams į nugaras (12:11). Pirmajam kėliniui einant į pabaigą suklaidinęs varžovą reidą po krepšiu užbaigė J.Dentmonas, dar du taškus įmetė R.Javtokas, o Artūras Milaknis pataikė dvitaškį su pražanga – 18:16.

Antrojo kėlinio pradžioje 6 taškus pelnė Tadas Klimavičius. Tarp jo metimų įsimaišė Kšištofo Lavrinovičiaus perimtas kamuolys ir idealiai tikslus perdavimas Kasparui Vecvagarui – 26:22. Po mėnesio pertraukos į aikštelę sugrįžęs Martynas Pocius pasižymėjo tritaškiu, padidinusiu „Žalgirio“ persvarą iki 7 taškų (29:22). Prieniškiai ir vėl neatleido vadžių (27:29), bet nesulaikė 6 taškus iš eilės pelniusio Pauliaus Jankūno. Antrąjį kėlinį atkovotu kamuoliu puolime ir taikliu metimu su sirena baigė T.Dimša – 37:31.

Nors J.Dentmonas tolimu dvitaškiu ir T.Klimavičius metimu iš po krepšio atidarė „Žalgirio“ sąskaitą trečiajame kėlinyje, „TonyBet“ žaidėjas Martynas Linkevičius surinko 8 taškus ir persvėrė rezultatą svečių naudai – 43:41. Nepaisant K.Lavrinovičiaus dvitaškio, prieniškiai dar labiau atsiplėšė – 49:43. Į aikštelę grįžęs J.Dentmonas suaktyvino „Žalgirio“ puolimą. Jis pataikė iš vidutinio nuotolio, o veržliai žaidęs V.Lipkevičius pridėjo 5 taškus (50:55). Kiek vėliau R.Javtokas blokavo varžovo metimą bei pelnė dvitaškį. Galiausiai tritaškį pataikė J.Dentmonas ir prieš lemiamą ketvirtį rezultatas buvo lygus – 55:55.

Prasidėjus ketvirtajam kėliniui, P.Jankūnas ir V.Lipkevičius pratęsė „Žalgirio“ spurtą iki 11:0. Po minutės keturis taškus pelnė Artūras Milaknis, tačiau Laimonas Kisielius dviem tritaškiais vėl lygino rezultatą – 63:63. Su tuo nesitaikstė J.Dentmonas, pataikęs tritaškį po P.Jankūno perdavimo ir pridėjęs metimą iš arčiau (68:63). Baudų metimus realizavo V.Lipkevičius ir P.Jankūnas, tolimą dvitaškį pridėjo J.Dentmonas, bet L.Kisielius smeigė dar du tritaškius – 74:69. Intrigai sugrįžti neleido P.Jankūnas ir tritaškį iš kampo pataikęs A.Milaknis – 80:71. Paskutinius keturis rungtynių taškus pelnė R.Javtokas – 84:71.

„Žalgiris“: J.Dentmonas 16 (6 atk. kam., 7 rez. perd.), R.Javtokas 14 (7/9 dvit., 8 atk. kam.), V.Lipkevičius 12 (4/6 dvit.), P.Jankūnas 12 (5/6 dvit., 5 atk. kam.), A.Milaknis 10 (5 atk. kam.), T.Klimavičius 8, T.Dimša 5, M.Pocius 3, K.Vecvagaras 2, K.Lavrinovičius 2, V.Čižauskas 0.

„TonyBet“: L.Kisielius 22 (5/10 trit., 10 atk. kam.), M.Linkevičius 14 (7 atk. kam.), Ž.Janavičius 13 (5 atk. kam., 10 rez. perd.), A.Valeika 12.

"Prieniškiai – ne standartinė komanda. Jie neturi daug žaidėjų, bet visi krepšininkai puikiai pataiko. Šiose rungtynėse neblizgėjome, nepataikėme laisvi. Rungtynių pabaigoje supaprastinome žaidimą, pradėjome daugiau išnaudoti Justiną Dentmoną ir pasiekėme pergalę", – po dvikovos kalbėjo "Žalgirio" vyriausiasis treneris Saulius Štombergas.

"Gerai sužaidėme 36 minutes, tačiau galiausiai pristigome jėgų. Pritrūko ir atsarginių žaidėjų indėlio. Jei būtume turėję Gintarą Kadžiulį, jo tolimi metimai galėjo varžovams pridaryti daugiau rūpesčių", – po rungtynių kalbėjo prieniškių treneris V.Šeškus. G.Kadžiulis šią dvikovą praleido dėl sveikatos problemų.

Nuostolių turėjo ir "Žalgiris". Šiose rungtynėse aikštėje nepasirodė Šarūnas Jasikevičius. Komandos veteranas vis dar skundžiasi nugaros skausmais.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų