„Juventus“ strategas po žalgiriečių rekordo: tokius išbandymus siunčia stipriems

„Kol turėjome jėgų, tol žaidėme krepšinį, tol buvo galima špaguotis su „Žalgiriu“, o vėliau pamatėme skirtumą", - sakė Žydrūnas Urbonas. Jo auklėtiniai antrajame "Betsafe"-LKL pusfinalio mače į savo krepšį praleido net 116 taškų, patys įmesdami 80. Uteniškiai serijoje iki trijų pergalių atsilieka jau 0:2.

Kauno "Žalgiris" nepaigailėjo traumų išretintų varžovų. Utenoje trečiadienį svečiai sužaidė rezultatyviausias sezono rungtynes yra atsidūrė per žingsnį nuo LKL finalo. Rezultatyviausiai nugalėtojų gretose rungtyniavo Rokas Jokubaitis, pelnęs 19 taškų. „Juventus“ gretose išsiskyrė 23 taškus įmetęs Mindaugas Kupšas.

Be traumuotų Igno Vaitkaus, Vaido Kariniausko ir Martyno Gecevičiaus rungtyniaujanti Utenos komanda mačą baigė vos šešiese, nes per apšilimą traumą patyrė Martynas Paliukėnas, o trečiajame kėlinyje susižeidė Žygimantas Skučas.

"Kaip sako mano mokytojas Antanas Sireika, Dievas siunčia išbandymus stipriesiems. Galbūt ir aš kažkada tokiu tapsiu", - komentavo Ž. Urbonas.

Rungtynių pradžioje komandos žaidė taškas į tašką, vis dėlto, kaip ir pirmajame serijos susitikime, „Žalgiris“ vėl atsiplėšė (18:3) antrajame kėlinyje ir išsiveržė į priekį 48:38. Po pertraukos svečiai apsukų nemažino ir nepalikdami varžovams vilčių dideliais žingsniais žygiavo triuškinančios pergalės link.

„Žalgiris“ strigo mums ginantis aikštėje, bet tai yra rimta komanda, kuri greitai supranta kur yra paliktos skylės, - dėstė Ž. Urbonas. - Laikėmės kol turėjome sveikatėlės, o paskui ėmėme atsilikinėti".

„Juventus“: Mindaugas Kupšas 23, Vytautas Šulskis 14, Gintautas Matulis 12, Bryantas Crawfordas 11, Žygimantas Skučas 8.

„Žalgiris“: Rokas Jokubaitis 19 (5 rez. perd.), Thomasas Walkupas 18 (5 rez. perd.), Martinas Gebenas 16, Nigelas Hayesas 12, Artūras Milaknis, Steve'as Vasturia ir Joffrey Lauvergne'as po 9, Lukas Lekavičius 8.

"Smagu, kad laimėjome. Rezultatyvumo rekordai man nerūpi. Manau, kad "Juventus" aiškiai pritrūko žmonių ir jėgų", - sakė "Žalgirio" vairininkas Martinas Schilleris.

Trečiasis serijos mačas bus žaidžiamas šeštadienį Kaune.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių