LKL sezonas startavo atkakliais mūšiais

Rimas Kurtinaitis žegnojosi, Virginijus Šeškus ironiškai šypsojosi, o 43-ejų Mindaugas Lukauskis siautėjo aikštėje lyg būtų aštuoniolikos. Taip įspūdingai prasidėjo jubiliejinis – 30-asis Lietuvos krepšinio lygos („Betsafe-LKL“) čempionatas.

Veterano šou

„Nedariau jokių išlygų dėl jo amžiaus, jis net treniravosi geriau, nes tai darė vasarą, prieš mums susirenkant. Į pasą nereikia žiūrėti, matome jo greičius, taiklumą“, – kalbėjo Rimas Kurtinaitis.

Įspūdingas M.Lukauskio pasirodymas (26 taškai per 23 min.) Kėdainiuose išgelbėjo LKL debiutantus „Wolves“ krepšininkus nuo antausio Kėdainiuose. Pirmosiose sezono rungtynėse Alytui atstovaujanti ekipa 81:76 palaužė „Nevėžį-Optibet“. Nors lygos naujokas „Wolves“ priskiriamas prie favoritų, o „Nevėžis“ pernai užėmė priešpaskutinę, dešimtą vietą, susitikimas klostėsi itin atkakliai.

Gausiai susirinkusių sirgalių palaikomi kėdainiečiai startavo galingai ir po pirmojo ketvirčio spėjo susikrauti dviženklį pranašumą (26:16). Scenarijus nesikeitė ir iki ilgosios pertraukos, o vienu metu šeimininkų pranašumas priminė triuškinimą (37:22). Sportinės karjeros metais itin taiklia ranka garsėjusio R.Kurtinaičio auklėtinius ypač klupdė tragiškas tritaškių pataikymas – vos 8 proc. (1 iš 12 bandymų).

Patys sau prisidarėme problemų, padarėme viską, kad Prienai laimėtų.

Atsipeikėjo po pertraukos

Po pertraukos alytiškiai sukruto. Daugiausia prie to prisidėjo vyriausias LKL žaidėjas M.Lukauskis, vien per trečiąjį kėlinį sukratęs 14 taškų. Po veterano tritaškių serijos, Ado Juškevičiaus ir Kristupo Žemaičio metimų vilkai išsiveržė į priekį 55:47.

Kai jau atrodė, kad favoritai nurūks nesugrįžtamai, savo svarų žodį tarė „Nevėžio“ naujokai gynėjas Bradley Davisonas ir vidurio puolėjas Paulius Petrilevičius, atsilikimą nurėžę iki vieno metimo (64:67). Vis dėlto svečiai nepanikavo ir pasiekė pirmąją oficialią pergalę „Wolves“ klubo istorijoje.

„Pralaimėjimas brendo žingsnis po žingsnio nuo antro kėlinio. Jei pirmajame leidome varžovams atkovoti du kamuolius ir patys klydome du kartus, tai vėliau leidome jiems pajusti žaidimą“, – apgailestavo šeimininkų vairininkas Gediminas Petrauskas.

„Kai žaidi draugiškas rungtynes, viskas atrodo paprasčiau, o šįkart jautėsi atsakomybė. Įprastai žaidžiame greitai, bet čia to trūko, sunkiai išsijudinome. Po pertraukos pradėjome geriau gintis, atsirado šansų bėgti į greitas atakas, taip perlaužėme rungtynes“, – dėstė jo oponentas R.Kurtinaitis.

Įspūdingas šūvis

Dar atkaklesnis mūšis užvirė Prienuose, kur vietos „Labas GAS“ krepšininkai priėmė Jonavos „CBet“ ekipą. Į Prienus grįžęs Jonavos komandos treneris V.Šeškus sukūrė šventę savo gimto krašto sirgaliams ir vos nepadovanojo pergalės.

Pernykščiai LKL autsaideriai, nors ir pasiliko tą patį vairininką Tomą Gaidamavičių, radikaliai perkratė komandos sudėtį. Tai davė vaisių, nes jau pirmajame sezono mače prieniškiai rimtai kibo į atlapus jonaviečiams. Jie pernai tapo reguliariojo sezono atradimu, sensacingai užėmę ketvirtą vietą.

Nors rungtynes sėkmingiau pradėjo svečiai, įpusėjus antrajam ketvirčiui įgiję dviženklį pranašumą (28:18), „Labas GAS“ rado savų argumentų. Amerikiečio Brandono Browno ir buvusio Panevėžio „Lietkabelio“ gynėjo Karolio Giedraičio vedami šeimininkai ne tik pasivijo, bet ir išsiveržė į priekį 51:45.

Paskutinę ketvirto kėlinio minutę taiklus Edvino Šeškaus baudos metimas suteikė pranašumą jonaviečiams (66:64). Vėliau svečiai galėjo garantuoti pergalę, bet pataikė tik vieną iš dviejų baudos metimų, o paskutinėmis sekundėmis prarado kamuolį. Jį pačiupęs B.Brownas neįtikėtinu tritaškiu išlygino rezultatą ir komandas pasiuntė į pratęsimą – 67:67. Per papildomą laiką „CBet“ vyrai klaidų nebekartojo ir pelnytai laimėjo 80:74.

Įkvėpimas: prieš sezono startą žalgiriečius treniruotėje aplankė jų ištikimi sirgaliai – „Green White Boys“ nariai. / GWB nuotr.

Gargždai dar laukia

„Pirmosios rungtynės tokios ir turėjo būti. Slėgė atsakomybė. Patys sau prisidarėme problemų, padarėme viską, kad Prienai laimėtų. Davėme tuos šansus. Man nepatiko rungtynių kontrolė. Turime 10 taškų pranašumą, turime aukštesnius žaidėjus ir jų neišnaudojame. Įsivėlėme į tokį žaidimą, – pripažino V.Šeškus. – Vėl tos pačios problemos. Vos 18 proc. tritaškių pataikymas, baudų – 57 proc. Įsivaizduokite, 14 pramestų baudų. Tai yra labai daug.“

„Pralaimėjome pirmąją akistatą, bet kova esu patenkintas. Geros rungtynės buvo ir sirgaliams turėjo patikti, ypač jų pabaiga. Aišku, pratęsime pritrūkome kažkiek jėgų ir atrodėme silpniau“, – sakė prieniškių vairininkas T.Gaidamavičius.

Vakar „Betsafe-LKL“ pirmenybes pradėjo Panevėžio „Lietkabelis-7bet“ ir Pasvalio „Pieno Žvaigždės“ bei Utenos „Uniclub Casino-Juventus“ ir čempiono titulą ginantis Vilniaus „Rytas“. Šiandien Klaipėdoje ant parketo žengs uostamiesčio „Neptūnas“ ir Kauno „Žalgiris“, o lygos naujokai „Gargždai“ sezoną pradės rytoj akistata išvykoje su „Pieno Žvaigždėmis“.


Statistika

Kėdainių „Nevėžis-Optibet“–Alytaus „Wolves“ 76:81 (26:16, 16:16, 11:28, 23:21). Bradley Davisonas 20 (7/8 dvit., 2/7 trit.), Paulius Petrilevičius 19 (6/8 dvit., 7/8 baud., 8 atk. kam., 29 naud.), Darylas Doualla 11 / Mindaugas Lukauskis 26 (4/4 dvit., 6/9 trit.), Ahmadas Caveris 14 (1/7 dvit., 9/10 baud., 6 atk. kam., 11 rez. perd., 3 per. kam., 31 naud.), Adas Juškevičius 9 (1/8 trit.).

Prienų „Labas GAS“–Jonavos „CBet“ 74:80 (19:14, 14:15, 12:22, 22:16, 13:7). Brandonas Brownas 18, Karolis Giedraitis 15, Isiah Osborne'as 14, Džoko Šaličius 10 / Edvinas Šeškus ir Jeffery Garrettas po 16, Goranas Huskičius 13, Martinas Laksa 12.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pavadinimas labas gas

pavadinimas labas gas portretas
labai panašus į gaz mias
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių