Pereiti į pagrindinį turinį

L. Kleiza: tikiuosi, kitame etape susitiksime su „Žalgiriu“ ar „Neptūnu“

Linas Kleiza
Linas Kleiza / Scanpix nuotr.

Nors Linui Kleizai įsitvirtinti Milano „Armani Jeans“ komandos schemose sekasi lėtokai, vienas geriausių Lietuvos krepšininkų įsitikinęs, kad kolektyvo žaidimas gerėja. Pasak puolėjo, komanda privalo patekti į kitą etapą, kuriame pats krepšininkas labai norėtų susitikti su kuria nors mūsų šalies ekipa – Kauno „Žalgiriu“ arba Klaipėdos „Neptūnu“.

Su žurnalistais Kleiza per interneto programą „Skype“ nuoširdžiai pabendravo penktadienio pavakarę, naujo savo vardo labdaros ir paramos fondo projekto pristatymo dieną.

Lino Kleizos fondo direktorius Mindaugas Gobikas ir restoranų tinklas „McDonald`s“ pasirašė bendradarbiavimo susitarimą, kuriuo įsipareigojo šiemet labdaros iniciatyvos „McHappy Day“ metu surinktas lėšas skirti Naujosios Vilnios bibliotekos vaikų ir jaunimo dienos centrui „Mūsų nameliai“ atnaujinti. Projektui įgyvendinti bus skirti beveik 66 tūkst. litų (19,1 tūkst. eurų), o už šias lėtas bus atnaujintos įstaigos grindys, perdažytos sienos, nupirkta naujų baldų.

„Siekiame visapusiškai prisidėti prie aktyvaus ir kūrybiško šalies jaunimo ugdymo, nuolat ieškome galimybių, kaip pagerinti ir socialiai jautriose šeimose augančių vaikų ir paauglių kasdienybę. Tikimės, kad mūsų surinktos lėšos padės sukurti jaukesnę ir šiltesnę aplinką Naujosios Vilnios centro lankytojams“, – sakė Kleiza.

– Linai, ar spėjate sekti iš Italijos, kas vyksta fondo veikloje?

– Apie fondo veiklą aš visuomet esu informuotas, Mindaugas Gobikas atlieka gerą darbą. Jau nemažai kartu visko nuveikėme. Dabar štai šis projektas, turėsime dar didelę kalėdinę vakarienę, manau, kad ateinančiais metais vytysime ir daugiau veiklų.

– Pats stengiatės padėti vaikams, bet turbūt paties klausti apie vaikus dar ankstoka?

– Apie vaikus manęs? (juokiasi). Dar naujienų nėra.

– Tai gal tuomet apie krepšinį – kas naujesnio?

– Gerai, apie krepšinį, bet čia irgi nėra naujienų (juokiasi).

– Jeigu rimčiau, kokia jūsų savijauta pastarosiomis savaitėmis, ar gerėja tarpusavio supratimas su komandos draugais?

– Manau, kad mūsų žaidimas gerėja. Tačiau aš pats turėjau traumelę, buvau išsisukęs koją, tai ją šiek tiek gydžiausi. Tarpusavio sutarimas gerėja, dalijamės roles aikštelėje. Kol kas dar niekas nepralaimėta ir niekas nelaimėta. Eurolyga taip sukonstruota, kad reguliarusis sezonas nieko nereiškia. Tik po patekimo į „Top 16“ etapą prasidės pagrindinis krepšinis, tik tuomet viskas spręsis. Manau, komanda eina tinkama linkme, atsiranda susižaidimas, daugiau pasitikime vienas kitu. Kaip ten bebūtų, mūsų kolektyvas yra naujas – po pernai pasikeitę daug žaidėjų. TIkiuosi, kad situacija dar labiau pagerės, bet kad kylame į viršų, tai jau matosi.

– Ar pats randate savo vietą aikštelėje? Iš šono žiūrint kol kas susidaro įspūdis, kad treneris labiau pasitiki legionieriais amerikiečiais.

– Mūsų stilius toks, kad viskas paremta „pikenrolais“ – 80 proc. atakų. Visą žaidimą kuria gynėjai ir viskas priklauso nuo jų. Aš mėginu pritapti.

– Prie lietuviškos žiniasklaidos dėmesio tikrai spėjote priprasti. O kokia situacija su itališka žiniasklaida –  ar „Emporio Armani“ komandos žaidimas yra atidžiai sekamas ir nagrinėjamas?

– Dėmesys yra skiriamas, ypač mūsų komandai – jis netgi padidintas. Reikalavimai aukšti, lūkesčiai dideli ir be ketverto čia bus didelis nusivylimas.

– Kol kas sulaukiate daugiau kritikos, ar yra ir pozityvių atsiliepimų?

– Turime gerus fanus, turime gerą palaikymą, o žurnalistai, kaip ir visur, dirba savo darbą – apie krepšinį nusimano geriau už mus (juokiasi).

– Prieš išvykdamas į Italiją sakėte, kad pačiam patinka Milano ekipos žaidimo braižas. Ar jis pasikeitė, lyginant su pernai? Nors treneris Luca Banchi liko prie komandos vairo, kol kas atrodo, kad komanda rungtyniauja kitaip.

– Pasikeitė didelė dalis komandos žaidėjų, tai apsunkino situaciją. Reikia pripažinti, kad sezono pradžioje mes žaidėme labai savanaudišką krepšinį ir tai matėsi visose pozicijose. Dabar pasitikėjimas vienas kitu išaugo, kamuolys pradėjo „vaikščioti“. Visi supranta, kad jeigu nepakeisime žaidimo stiliaus, nieko nebus. Tai buvo labai akcentuojama ir padėtis gerėja. Pernai situacija buvo panaši – sezono pradžioje komanda atrodė nekaip, tačiau vėliau įsibėgėjo ir „Top 16“ etape atrodė gerai. O šiemet mums trukdė statiška kamuolio padėtis, nieko neišeidavo.

– Kada žadate sugrįžti į Lietuvą?

– Tikiuosi, kad kitame Eurolygos etape teks susitikti su „Žalgiriu“ arba „Neptūnu“. O per šventes laiko visiškai nėra, numatytos rungtynės, laisvų dienų praktiškai nenusimato.

– Jeigu nutiks taip, kad „Žalgiris“, o gal ir „Neptūnas“, pateks į kitą Eurolygos etapą  – ar su dabartinėmis sudėtimis šios komandos ten turės ką veikti?

– Manau, kad taip. „Žalgiris“ kol kas apskritai demonstruoja kokybišką krepšinį, man patinka jų žaidimo braižas. Aišku, vakarykštės rungtynės su „Anadolu Efes“ buvo vienos iš tokių, kai niekas nesiseka, tačiau ekipa tikrai turi galimybių sėkmingai kautis ir toliau. „Žalgirio“ arenoje – puikūs sirgaliai, panaši situacija ir su „Neptūnu“, namie kovojanti įspūdingai. Aišku, ekipai trūksta patirties Eurolygoje, tačiau Klaipėdoje ją įveikti sudėtinga visiems. Aš asmeniškai labai norėčiau, kad abi komandos toliau demonstruotų gerą žaidimą ir patektų į kitą etapą. Faktas toks, kad savo žaidimu ir „Žalgiris“, ir „Neptūnas“ sugebėjo nustebinti daug žmonių.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų