LSKL atkrintamųjų starte – lyderių pergalės dviženkliais skirtumais

  • Teksto dydis:

Lietuvos studentų krepšinio lygos (LSKL) atkrintamosios kovos prasidėjo gana solidžiomis čempionato lyderių - Vytauto Didžiojo universiteto (VDU), Klaipėdos universiteto (KU), Lietuvos sporto universiteto (LSU) ir Vilniaus universiteto (VU) pergalėmis.

KU atkeršijo už praėjusį sezoną

Skambiausią pergalę iškovojo KU krepšininkai. Mindaugo Stašio auklėtiniai savo žiūrovų akivaizdoje net 39 taškų skirtumu - 92:53 (27:15, 28:9, 25:13, 12:16) nukovė kitą pajūrio ekipą - LCC tarptautinį universitetą (LCC).     

KU po dviejų kėlinių pirmavo 55:24 ir jau buvo aišku, kad Klaipėdoje jokios intrigos nebus.

KU komandą į pergalę vedė 24 taškus pelnęs Herkus Kumpys. Jis pataikė 4 iš 4 dvitaškių, 5 iš 7 tritaškių, 1 iš 1 baudos metimą, atkovojo 3 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus ir surinko 29 naudingumo balus.

Matas Vaitkus prie pergalės pridėjo 19 taškų, Ernestas Jonkus - 17 (6 atk. kam., 8 rez. perd.), Tadas Poška - 11 tšk.

LCC bandė gelbėti 16 taškų surinkęs Domantas Strikulys ir 15 taškų pelnęs Nicola Pavic.

KU tritaškius metė 40 proc. taiklumu (17/43), LCC - 26 proc. taiklumus (6/23).

Priminsime, kad LSKL reguliariajame čempionate KU su 6 pergalėmis ir 2 pralaimėjimais Vakarų divizione užėmė antrąją vietą, LCC su  LCC tarptautinis universitetas su 4 pergalėmis ir 4 pralaimėjimais Rytų divizione liko trečias.

Tai buvo savotiškas KU ekipos revanšas už praėjusių metų LSKL Mažosios taurės finalą, kuriame KU apmaudžiai nusileido LCC ekipai rezultatu 86:90, nors vienu metu pirmavo ir 21 taško skirtumu.

„Galbūt minčių į praėjusius metus ir keršto siekimą nekoncentravome. Nuo praėjusių metų pasikeitė komandų sudėtys ir panašiai. Tiesiog šįkart išties žaidėme gerai. Tai buvo vienos geriausių mūsų šio sezono rungtynių, - po solidžiu skirtumu laimėtos dvikovos sakė KU treneris Mindaugas Stašys.

- Man patiko darbas gynyboje, puiki koncentracija ir atsidavimas. Džiaugiuosi, kad žaidėjai laikėsi žaidybinio plano, nebandė kažko nustebinti pavieniais veiksmais, dalijosi kamuoliu, rezgė greitas atakas ir tai mums padėjo solidžią persvarą. Tačiau savo žaidėjams noriu priminti, kad LCC ekipa tikrai nenuleis rankų. Visi žinome, kad jie, palaikomi savų sirgalių, namuose rungtyniauja su dviguba energija ir yra pavojingi. Nė akimirkai negalime atsipalaiduoti ir mąstyti, kad jau esame tarp keturių stipriausių LSKL ekipų. Dar laukia atsakomoji dvikova ir jai turime būti pasiruošę“, - akcentavo KU treneris.

LCC komandos treneris Marius Tamolis po dvikovos sakė: „Liaudiškai tariant, šįkart KU mus „atlupo“. Varžovai buvo užsivedę, motyvuoti, gerai pataikė, o apie mus šįkart to negaliu pasakyti. Atsakomosiose rungtynėse namuose privalome demonstruoti visai kitokį savo veidą. Juolab, kad rungtyniausime namuose prie ištikimų savų sirgalių. Privalome jiems atsidėkoti už viso sezono nuostabų palaikymą.“   

VGTU čempionams rodė nagus

Vakarų diviziono lyderis Vytauto Didžiojo universitetas (VDU, 7 pergalės, 1 pralaimėjimas) savo aikštėje tik po fantastiškai sužaisto ketvirtojo kėlinio rezultatu 120:102 (26:32, 31:27, 21:16, 42:28) nugalėjo Rytų diviziono ketvirtos vietos ekipą – Vilniaus Gedimino technikos universitetą (VGTU, 3 pergalės, 5 pralaimėjimai).

VGTU išties kovėsi narsiai ir po dviejų kėlinių net pirmavo minimaliu skirtumu - 58:57. Prieš lemiamą ketvirtį VDU perėmė iniciatyvą, tačiau skirtumas buvo išties nedidelis - 78:74.

Daugkartiniai Lietuvos ir Europos studentų čempionai, suprasdami, kad juokauti nebegali, ketvirtajame kėlinyje įjungė aukščiausią pavarą, surinko net 42 taškus ir galiausiai laimėjo rungtynes dviženkliu skirtumu - 120:102.

VDU gretose žibėjo 23 taškus pelnęs (3/3 dvit, 4/5 trit., 5/7 baudos, 3 atk. kam., 3 rez. perd.) ir 29 naudingumo balus surinkęs Ignas Labutis. Aurimas Urbonas prie pergalės pridėjo 17 taškų (8 atk. kam., 11 rez. perd., 9 klaidos, 23 naud. balai), Rokas Stankevičius - 16 taškų (9 rez. perd.), Simonas Kriaučiūnas ir Laurynas Vaištaras surinko po 14 taškų, Grantas Vasiliauskas - 13 tšk.

VGTU bandė gelbėti 32 taškus surinkęs komandos kapitonas Andrius Juknevičius (6/14 trit., 7 atk. kam., 5 rez. perd., 29 naud. balai). Ignas Bilinskas pelnė 24 taškus ir po krepšiais atkovojo 10 kamuolių, Mantas Vavilovas - 15 taškų.

VDU tritaškius metė net 47 proc. taiklumu (17/36), VGTU - 36 proc. taiklumu (12/33).

„VGTU išties gerai žaidė, teko gerokai paprakaituoti. Buvo net atkarpų, kai atsilikome ir dviženkliu skirtumu, bet sugebėjome atsitiesti ir laimėti. Klausiate, ką savo žaidėjams pasakiau prieš ketvirtą kėlinį? Atvirai pasakius, nereikėjo nieko sakyti, visi supranta atkrintamųjų varžybų svarbą. Palaikėme aukštą rungtynių tempą ir VGTU tiesiog pavargo, neatlaikė tokio krūvio ir mes atitrūkome“, - situaciją paaiškino VDU treneris Arūnas Juknevičius.

Tą patį sakė ir VGTU treneris Gintaras Šerkšnas: „Pritrūkome fizinio pajėgumo ir patirties. Pažiūrėkite į VDU žaidėjų pavardes ir į mūsų komandos sudėtį. Kovėmės, kiek galėjome, puolimu esu patenkintas, tačiau gynyba - ne. Yra geras ir šiuo atveju labai taiklus posakis: "Aukščiau bambos neiššoksi.“

LSU derbį laimėjo pagrindinė ekipa

Rytų diviziono nugalėtojai Lietuvos sporto universiteto (LSU, 6 pergalės, 2 pralaimėjimai) krepšininkai, treniruojami Edo Nickaus, namuose rezultatu 107:82 (24:11, 34:23, 30:28, 19:20) nugalėjo Ramūno Butauto treniruojamą jaunąją Lietuvos sporto universiteto antrąją komandą (LSU-2, 1 pergalė, 7 pralaimėjimai, Vakarų divizione ketvirta vieta).

LSU pagrindinę komandą į pergalę vedė 25 taškus pelnęs Gvidas Galiniauskas. Jis per beveik 19 minučių pataikė 8 iš 9 dvitaškių, 9 iš 10 baudos metimų, ir surinko 28 naudingumo balus. Žygimantas Jocys prie pergalės pridėjo 14 taškų, Modestas Žaunieriūnas ir Gabrielius Čelka - po 13 tšk.

LSU-2 gretose sužibėjo net 27 taškus pelnęs Ignas Dirda. Edvinas Kurinkus surinko 18 taškų (8 atk. kam.), Ernestas Bartkus - 11 tšk.

LSU krepšininkai trišakius metė 48 proc. taiklumu (11/23), LSU-2 - 24 proc. taiklumu (9/38). Be to, LSU laimėjo kovą po krepšiais dėl atšokusių kamuolių - 43:33.

„Džiugu, kad LSU subūrė dvi komandas. Tai jaunimui - puiki patirtis. Vien tai, kad abi universiteto komandos prasibrovė į ketvirtfinalį - didelis pasiekimas. Mes džiaugiamės kova, tačiau šįkart nugalėjo patirtis. Darbinis procesas vyksta. svarbu, kad jaunimas turi puikias sąlygas treniruotis, kovoti ir tobulėti“, - akcentavo LSU treneris Edas Nickus.

VU nepasigailėjo KTU studentų

Rytų diviziono antra komanda – Vilniaus universitetas (VU, 5 pergalės, 3 pralaimėjimai) savo žiūrovų akivaizdoje 24 taškų skirtumu - 91:67 (30:13, 24:22, 19:11, 18:21) nukovė Vakarų diviziono trečią komandą – Kauno technologijos universitetą (KTU, 4 pergalės, 4 pralaimėjimai).

VU jau per pirmąjį kėlinį susikrovė saugų 17 taškų pranašumą ir visą dvikovą kontroliavo rungtynes.

Puikų darbą VU gretose atliko Žilvinas Kubilius. Jo sąskaitoje - 27 taškai (3/6 dvit., 5/7 trit., 6/6 baudos, 5 atk. kam., 3 rez. perd.) ir 29 naudingumo balai. Dominykas Bučas prie pergalės pridėjo 17 taškų (7 atk. kam.), Kipras Davidonis - 13, Kipras Urbanaviičius - 12 tšk.

KTU gretose dviženklį taškų skaičių surinko tik du žaidėjai: Laurynas Bimba (16 tšk. 10 atk. kam.) ir Julius Kigas (12 tšk.).

VU per šias rungtynes suklydo 11 kartų, KTU - 23 kartus.

„Noriu padėkoti savo kariaunai už puikiai atliktą darbą. Mūsų pagrindinis ginklas - charakteris ir didžiulis noras laimėti. Tai buvo vienos geriausių sezono rungtynių. Labai noriu, kad žaidėjai taip susikoncentravę kautųsi ir antrose rungtynėse KTU aikštelėje. Pabrėžiu: dar niekas nėra atlikta, dar laukia antras mūšis ir jam pradėsime ruoštis jau antradienį. Negalime atsipalaiduoti ar poilsiauti, laukia rimtas darbas. Mūsų tikslas - prasibrauti tarp keturių stipriausių LSKL komandų ir bandyti pakovoti dėl medalių. To nuoširdžiai siekiame“, - kalbėjo VU treneris Rimantas Kaminskas. 

Atsakomosios ketvirtfinalio kovos - vasario 10 dieną

LSKL ketvirtfinalio porų atsakomosios dvikovos vyks vasario 10 dieną (pirmadienį) VGTU, LCC, KTU ir LSU-2 namų arenose. Į pusfinalį pateks geresnį dviejų rungtynių rezultatą pasiekusi ekipa.

Jau anksčiau rašėme, kad dėl pagrindinio LSKL trofėjaus nebekovoja savo pogrupiuose paskutines vietas užėmusios ekipos – Kauno kolegija (KK, Vakarų divizionas, 1 pergalė, 7 pralaimėjimai) ir Vilniaus kolegija (VK, 2 pergalės, 6 pralaimėjimai, Vakarų divizionas). Jos su ketvirtfinalio porų pralaimėtojais tęs kovas dėl LSKL Mažosios taurės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių