M. Budzinauskas: lietuviams debiutiniame trijulių čempionate pritrūko labai nedaug

Prieš pat vidurnaktį pirmadienį į Lietuvą iš Rumunijos sostinės Bukarešto grįžo šalies trijulių krepšinio vyrų ir moterų rinktinės, dalyvavusios pirmajame Europos čempionate (FIBA Europe; 3 prieš 3; 3x3). Vyrai - su bronzos medaliais, moterys - likusios nuo apdovanojimų per žingsnį.

"Ypač gaila merginų, kurios galėjo eiti ženkliai toliau, - sakė abi rinktines treniravęs pasaulio trijulių čempionas Mindaugas Budzinauskas, dabar vadovaujantis Panevėžio "Lietkabelio" komandai. - Savo ruožtu vaikinai galėjo drąsiai kovoti finale, jei nebūtų perdegę pusfinalyje".

Lietuvos trijulių krepšinio vyrų rinktinė sekmadienį Rumunijos sostinėje Bukarešte iškovojo Europos čempionato bronzos medalius. Mažajame finale lietuviai 21:18 įveikė Graikijos krepšininkus.

Lietuvos moterų rinktinė, užėmusi pirmąją vietą savo grupėje, ketvirtfinalyje vos vieno taško skirtumu 13:14 pralaimėjo Nyderlandų krepšininkėms ir dėl medalių nebekovojo.

Vilniečiai Ovidijus Varanauskas, Vitalijus Lukša, Darius Tarvydas ir Giedrius Marčiukaitis savo grupėje laimėjo visas rungtynes - 18:14 įveikė Šveicariją, 18:13 Graikiją ir 15:12 Turkiją. Ketvirtfinalyje lietuviai 15:13 nukovė ispanus, tačiau pusfinalyje suklupo prieš solidaus amžiaus ir kūno sudėjimo Rumunijos rinktinę 13:18.

"Vyrai paprasčiausiai perdegė, kai kuriais momentais žaidė taip, tarsi tai būtų pirmasis jų trijulių krepšinio mačas - skubėjo, jaudinosi. Manau, kad įveikę rumunus turėjome realią galimybę siekti aukščiausių apdovanojimų", - sakė M.Budzinauskas.

Beje, M.Budzinauskas negalėjo vadovauti Lietuvos rinktinėms rungtynių metu - tik parengti jas prieš kovą. Tai reglamentuoja 3x3 krepšinio taisyklės.

Rumunijos krepšininkai tapo pirmąsyk surengto Europos trijulių čempionato nugalėtojais, finale 18:16 palaužę slovėnus.

Savo ruožtu Kristina Alminaitė, Kornelija Balčiūnaitė, Erika Liutkutė ir Eglė Tarasevičiūtė grupėje 18:17 palaužė Turkijos krepšininkes, 11:6 parklupdė čekes ir 10:9 įveikė graikes. Tačiau kelią medalių link šeštadienį joms užkirto olandės.

"Viskas buvo labai palanku mūsų merginoms. Ir pradžia prieš olandes buvo puiki - 3:0, tačiau po to koją pakišo nervai. Manau, kad pritrūko ir palaikymo, koks buvo liepą Zankoje", - sakė M.Budzinauskas.

Lietuvos trijulių moterų rinktinė tada Vengrijoje laimėjo atranką į Europos čempionatą. Tąsyk buvo žaidžiama salėje, kurioje merginos aiškiai girdėjo Lietuvos krepšininkų ir sirgalių palaikymą.

Bukarešte buvo žaidžiama lauke, pagrindiniame miesto bulvare, griaudėjant muzikai ir daugybei sirgalių. Europos moterų trijulių čempionėmis tapo rusės, finale 16:13 įveikusios Slovėnijos rinktinę.

Abi Lietuvos rinktinės pateko į kitąmet Baku (Azerbaidžanas) vyksiančias pirmąsias Europos žaidynes.

Beje, iš Europos trijulių čempionato Azerbaidžano krepšinio federacija tikėjosi daug. Drauge su žinomu Lietuvos krepšininku Rolandu Alijevu Azerbaidžano rinktinėje žaidė ir praėjusį sezoną Sienos "Montepaschi" rungtyniavęs amerikietis Spenceris Nelsonas. Tačiau Azerbaidžano rinktinė, kaip ir Rusijos, iš grupės nepateko į atkrintamasias varžybas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių