M. Girdžiūno tritaškis išgelbėjo „Rytą“ nuo pralaimėjimo Prancūzijoje

  • Teksto dydis:

Vilniaus „Rytas“ (2-2) iššvaistė net 18 taškų persvarą ir buvo arti katastrofos FIBA Čempionų lygoje, tačiau nuo jos vilniečius išgelbėjo Mindaugo Girdžiūno tritaškis, leidęs sostinės klubui svečiuose 73:71 (22:14, 16:9, 21:21, 14:27) įveikti Strasbūro SIG (2-2) komandą ir išsaugoti realius šansus žengti į kitą etapą.

Pirmąją šių komandų akistatą Vilniuje sausį 76:71 laimėjo SIG, tad vilniečiams nepavyko atsirevanšuoti didesniu skirtumu.

Puikiai pirmoje rungtynių pusėje rungtyniavęs „Rytas“ įpusėjus rungtynėms pirmavo 38:23, o užmėtęs varžovus tritaškiais po ilgosios pertraukos susikrovė net 18 taškų pranašumą (47:29).

Nors SIG bandė vytis vilniečius, šie vis atlaikydavo oponentų šturmus, dažniausiai pataikydami tritaškius, ir dar likus kiek daugiau nei dviem minutėms turėjo 9 taškų persvarą (70:61).

Bet tada viskas pakrypo kita linkme. „Ryto“ žaidėjai ėmė klysti, o SIG į priekį tempęs Jordanas Howardas užkūrė Strasbūro areną ir iniciavo įspūdingą savo komandos spurtą.

Likus 23,2 sek. Arnas Butkevičius prasižengė prieš tritaškį metusį J.Howardą, o šis sumetė visas tris baudas ir išvedė SIG į priekį – 71:70.

Kai jau atrodė, kad „Rytui“ pergalė sprūsta iš rankų, vilniečius išgelbėjo Mindaugas Girdžiūnas.

Jis pataikė tritaškį iš kampo likus 1,1 sek. ir vėl sugrąžino „Rytui“ persvarą (73:71).

DeAndre Lansdowne'as dar turėjo šansą išplėsti pergalę, bet Gytis Radzevičius blokavo varžovo metimą ir „Rytas“ išsigelbėjo.

Pralaimėjimo atveju „Rytui“ būtų likę jau tik teoriniai šansai patekti į Čempionų lygos ketvirtfinalį, o dabar vilniečiai susilygino pergalėmis su SIG. Vis tik tam, kad aplenktų prancūzus lentelėje, vilniečiams teks per likusius du turus laimėti daugiau rungtynių negu SIG.

L grupėje dar žaidžia Tenerifės „Lenovo“ (3-0) ir Sombathėjaus „Falco“ (0-3) komandos.

„Rytas“ Prancūzijoje vertėsi be Vaido Kariniausko – likus vos kelioms valandoms iki rungtynių paaiškėjo, kad įžaidėjas patyrė pėdos traumą.

SIG: Jordanas Howardas 21, Jeanas-Baptiste'as Maille ir Ike Udanoh (8 atk. kam.) po 10.

„Rytas“: Speedy Smithas (2/8 trit., 9 rez. perd.) ir Margiris Normantas (4/6 trit.) po 12, Arnas Butkevičius (7 atk. kam.) ir Ivanas Buva (7 atk. kam.) po 11, Jarvis Williamsas ir Gytis Radzevičius po 8, Tanneris Leissneris 6, Mindaugas Girdžiūnas 5.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių