Pereiti į pagrindinį turinį

M. Kalnietis tikina: viskas juda tinkama linkme

M. Kalnietis M. Kalnietis

Pagrindiniam Lietuvos rinktinės įžaidėjui Mantui Kalniečiui mačas su Italijos rinktine buvo vienas geriausių, pasirengimo Europos čempionatui cikle.
Aikštelėje 27 minutes praleidęs ir ilgiausiai tarp visų komandos žaidėjų rungtyniavęs Kalnietis pelnė 9 taškus, atliko 6 rezultatyvius perdavimus, nė karto nesuklydo, bet atkovojo 5 ir perėmė 2 kamuolius.

Kalbėdamas su tinklalapio „BasketNews.lt“ žurnalistu Kalnietis pripažino, kad jo sportinė forma gerėja, tačiau teigė norintis progresuoti greičiau.

Nacionalinės komandos stratego Jono Kazlausko teigimu, beveik visą praėjusį sezoną atakuojančio gynėjo pozicijoje rungtyniavęs Kalnietis dar nevaldo komandos taip, kaip galėtų. Todėl strategas stengiasi įžaidėjui suteikti daug progų pasireikšti ir greičiau įsilieti į komandos žaidimą.

– Mantai, ar viskas iš tiesų klostėsi taip lengvai, kaip atrodė pažvelgus į rezultatą? – „BasketNews.lt“ žurnalistas paklausė Kalniečio.

– Mačą pradėjome sunkokai, buvome lyg užmigę. Nors pirmoje rungtynių pusėje gynėmės neblogai, puolime trūko judėjimo, žaidėme statiškai. Antroje pusėje ėmėme geriau judėti, žaisti laisvesnį ir greitesnį krepšinį. Pasijutome laisviau, todėl antra rungtynių pusė buvo geresnė.

– Šiandien žaidėte ilgiausiai iš visos komandos. Ar jaučiate, kad jūsų sportinė forma gerėja?

– Tikiuosi, kad gerėja, bet reikia dar pridėti, kad komandai būtų lengviau. Reikia toliau dirbti. Dar nesijaučiu labai geros sportinės formos. Metimai per trumpi, kojos – sunkios... Bet nieko baisaus, viskas juda geryn.

– Ar jautėte, kad kamuoliai skyrėsi nuo tų, su kuriais žaidėte treniruotėse?

– Skyrėsi, tačiau tai ne pasiteisinimas. Varžovai irgi nesitreniravo su šiais kamuoliais. Tikrai negalima sakyti, kad kalti kamuoliai.

– Kas šiandien labiausiai džiugina?

– Sunku pasakyti. Galbūt tai, kad antroje rungtynių pusėje pradėjome daugiau kalbėtis gynyboje. Neblogai sužaidėme kai kuriuos epizodus, kuriuos treneris akcentavo ir kurie buvo mūsų silpnybė. Italai žaidė vangiai, tačiau mums vis tiek pavyko išspręsti uždavinius gynyboje. Manau, kad žengėme žingsnį į priekį pagal tą sistemą, kuria žaidžiame.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų