Pereiti į pagrindinį turinį

M. Nicola: mes galime pramesti, tačiau privalome apsiginti

Marcelo Nicola
Marcelo Nicola / A.Ufarto/BFL nuotr.

35 minutes atsilikę Vilniaus „Lietuvos ryto“ krepšininkai pademonstravo charakterį ir persvėrė mačo eigą. Marcelo Nicola reabilitvosi ir „Tete-a-Tete Casino-LKL“ čempionate 72:62 nugalėjo Klaipėdos „Neptūno“ krepšininkus.

Po mačo surengtoje spaudos konferencijoje specialistas iš Argentinos keletą kartų pabrėžė, kad svarbiausias mačo veiksnys buvo gynyba.

Apie rungtynes: Rungtynes pradėjome nervindamiesi. Jautėme spaudimą, todėl patekome į bėdą. Visgi vėliau pakeitėme gynybą ir tai leido mums žaisti laisviau. Tai buvo esminis momentas. Taip galėjome žaisti geriau puolime. Antroji mačo dalis buvo daug geresnė, klaipėdiečiai pelnė tik 26 taškus. Taip turime gintis kiekvienose rungtynėse.

Apie Roką Giedraitį: Jis buvo labai svarbus mačo žaidėjas. Pataikė itin svarbius tritaškius. Bet esminis dalykas pakeitęs rungtynes buvo mūsų gynyba. Lapravittola taip pat pataikė svarbius metimus ir labai gerai skirstė kamuolius. Tai yra jo darbas. Bet jeigu nesiginsi ir varžovai pelnys po 20 taškų per kėlinį, laimėti nesugebėsime.

Apie puolimą po didžiosios pertraukos: Gerai apsigynę susikūrėme geras progas atakuoti. „Neptūnas“ yra tikra karių komanda, tai labai pajėgi ekipa. Jie mačo pradžioje puikiai atakavo. Per didžiąją pertrauką pakalbėjome, kad turime geriau gintis, o puolime žaisti agresyviau. Sunkiai gindamiesi nebijome pramesti, nes žinoma, kad galėsime apsiginti.

Apie pagrindinį komandos lengvąjį kraštą: Mūsų komandoje yra 12 žaidėjų ir visi jie yra vienodai svarbūs. Visi turi būti pasirengę žaisti. Vieną dieną gerai gali sužaisti vienas žaidėjas, o kitą jau kitas. Mes visada turime būti pasirengę kautis – nuo ginčo kamuolio iki finalinio švilpuko. Mes puolime galime pramesti, tačiau gynyboje privaloma apsiginti.

Tuo tarpu „Neptūno“ vyriausiasis treneris Dainius Adomaitis liejo apmaudą, kad didžiąją mačo dalį jo auklėtiniai kontroliavę rungtynes, persvaros iki galo išlaikyti nesugebėjo.

Apie rungtynes: Gaila, kad taip gerai žaisdami ir laikydamiesi visų savo taisyklių pirmoje mačo dalyje, pralaimėjome. Pirmos dvi minutės trečiajame kėlinyje mus išmušė – gynyboje padarėme tris klaidas, kurių nepadarėme pirmoje mačo dalyje. Tai leido „Lietuvos rytui“ labai greitai sugrįžti į rungtynes. Viskas susideda iš mažų detalių, ypač kalbant apie gynybą. Antroje rungtynių pusėje gynyboje padarėme per daug klaidų.

Apie gerėjantį žaidimą: Jaučiame, kad mūsų žaidimas gerėja. Kiekviena treniruotė, kuomet galime sportuoti visi kartu, duoda gerų rezultatų. Svarbiausia yra kaip treniruotėse pasirengti rungtynėms. Mūsų realybė yra tokia, kad kai kurie žaidėjai negali treniruotis nuolatos ir vietoje to, turi gydytis traumas. Bet kalbant bendrai apie mūsų žaidimą, tai jis gerėja ir tikiuosi, kad jis dar gerės.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų