Pereiti į pagrindinį turinį

M. Nicola: prieš fanus turėtume jausti gėdą

2015-10-28 20:54
basketnews.lt
V.Skaraičio/BFL nuotr.

Po Europos taurės rungtynių tarp Vilniaus "Lietuvos ryto" ir Saratovo "Avtodor" savo nuomones išsakė abiejų komandų strategai.

Marcelo Nicola („Lietuvos ryto“ vyr. treneris): „Žaidėme be gynybos ir mums sunku pagalvoti apie pergalę, kuomet namuose varžovai sumeta 97 taškus. Pirmame kėlinyje žaidėme gerai, padarėme kelias klaidas, tačiau atlikome daug gerų dalykų. Antrajame kėlinyje mes išnykome. Išnyko ne vienas vyrukas, o visi – mes išnykome kaip komanda. Sunku surasti priežastis, kas atsitiko. Gynyba, vienas prieš vieną, rotacija – niekas neveikė.

Jie turi 4 amerikeičius ir gali pelnyti daug taškų, jie yra geriausia puolanti komanda Europos taurės turnyre, negalime laimėti prieš jokį varžovą be gynybos, turime pradėti gintis.

Manau mes galime žaisti daug geriau ir didžiuotis savimi, nes kaip komanda prieš fanus turėtume jaustis gėdingai – niekas neveikė, nes mes negerbiame mūsų taisyklių, einame žaisti ir negerbiame savo schemų. Jei tu gerbi – tu žaidi susikaupęs ir neleidi varžovams mesti laisviems.

Mes turime laimėti kasdien, nesvarbu ar tai namų rungtynės. LKL ar Europos taurė – visur turime laimėti. Turime vaikinų, kurie to nesupranta. Turime paskubėti, neturime daug laiko. Reikia pradėti nuo šeštadienio mačo su „Neptūnu“ ir suprasti ką reiškia žodis komanda bei gerbti taisyklės.

Nežinau kodėl techniškai ir taktiškai mes negerbiame taisyklių, trūksta disciplinos, nežinau kodėl. Jei negerbiame taisyklių, todėl galime sakyti, kad mes nesukuriame geros komandos. Mes negalime nustoti kraujavę – mes kraujuojame ir mirštame.

Pralaimėjome namie prieš Bešiktaš. Tai buvo ta pati situacija kaip ir rungtynėse prieš „Žalgirį“. Šiandien gerai pradėjome rungtynes, bet po to mes nebuvome pakankamai geri sustabdyti varžovų – atlikome viena, dvi, šimtus klaidų. Priėmėme skubotus sprendimus paveikti spaudimo".

Bradas Greenbergas („Avtodor“ vyr. treneris): „Mes sužaidėme geras rungtynes po ne tokio sėkmingo pirmojo kėlinio. Mūsų komanda yra pateikinta rezultatu ir aš manau, kad mano ekipa yra pakankamai susižaidusi. Šiandien pelnėme daug taškų, tačiau nevertėtų pamiršti, kad Kazanėje įmetėme tik 64.

Turėjome bėdų su gynyba pirmame kėlinyje , tačiau mūsų ji buvo geresnė antrame ir trečiuose ketvirčiuose, o tuo pačiu pataikėme kelis svarbius metimus, kurie mus išvedė į priekį. Žinote, mes turime gerus aukštaūgius, kurie gali pataikyti iš toli ir tai yra labai svarbu. Mėgstame greitai pulti, todėl matome tokius didelius skaičius“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų