Pereiti į pagrindinį turinį

M. Nicola: "Šiaulius" įveikti privalome ir sekmadienį

2015-04-30 20:39
basketnews.lt
Marcelo Nicola
Marcelo Nicola / A.Ufarto/BFL nuotr.

Po LKL ketvirtfinalio rungtynių tarp Vilniaus "Lietuvos ryto" ir Šiaulių "Šiaulių" savo nuomones išsakė abiejų komandų strategai.

Marcelo Nicola („Lietuvos ryto“ vyr. treneris): „Sveikinu savo žaidėjus, tai nebuvo lengvas mačas. Mes šiek tiek strigome pirmoje dalyje, leidome „Šiauliams“ rinkti lengvus taškus. Po ilgosios pertraukos darėme savo darbą. Tai yra atkrintamosios varžybos ir lengva čia nebus. Varžovai pirmoje dalyje pataikė 60 procentų dvitaškių, o antroje tik 40. Tai atspindi mūsų darbą gynyboje.

Visi turi būti pasiruošę kiekvienoms rungtynėms. Tiek Jasaitis, tiek Lavrinovičius. Nesvarbu ar žais dvi sekundes, ar keturiasdešimt minučių, jie privalo būti pasiruošę. Per atkrintamąsias varžybas reikalinga didelė rotacija.

Dabar privalome laimėti sekmadienį, apie sausą pergalę serijoje negalvojame. Per ilgąją pertrauką sakiau, kad turime pradėti žaisti kiečiau ir neleisti varžovams pelnyti lengvų taškų. Turime išnaudoti komandines pražangas ir būti agresyvūs. Per du kėlinius auklėtiniai negerbė mūsų taisyklių gynyboje ir buvo per lėti.“

Gediminas Petrauskas („Šiaulių“ vyr. treneris): „Dvejopai vertinu rungtynes. Du kėliniai nebuvo prasti. Jei nepavykdavo gynyboje, bent jau puolime kompensavome trūkumus. Antroje pusėje turėjome žaisti dar geriau, žaidėjai turėjo jausti adrenaliną ir stimulą, bet varžovai gynėsi žymiai kiečiau, mes metėme sunkius metimus ir išsibalansavome. Liūdna, kad po prastų sprendimų puolime negrįždavome į gynybą. „Lietuvos rytas“ mus baudė greitais tritaškiais ir dėjimais iš viršaus.

Visada yra tikimybė, kad stipresnei komandai pasitaikys bloga diena. Bet patys suprantate galimybes laimėti tris mačus. O kažkiek pasipriešinti tikrai esame pajėgūs.
Teisėjai dirbo gerai, jokių priekaištų jiems neturiu. „Lietuvos rytas“ gynėsi ties pražangos riba, bet mes turime priprasti prie tokio varžovų žaidimo.“

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų