Pereiti į pagrindinį turinį

M. Nicola: turime dirbti kur kas sunkiau, kad galėtume kovoti dėl titulų

2015-09-30 21:16
Marcelo Nicola
Marcelo Nicola / A.Ufarto/BFL nuotr.

Pasirengimo naujajam Lietuvos krepšinio lygos (LKL) sezonui pergalingą žaidimą demonstravusi Marcelo Nicola vadovaujama Vilniaus „Lietuvos ryto“ komanda su nekantrumu laukia pirmųjų oficialių rungtynių.

„Pasiruošimas buvo sunkus, daug dirbome. Į komandą įsiliejo nauji krepšininkai, kurie su savimi atsinešė skirtingas krepšinio filosofijas. Taip pat pasiruošimą kiek apsunkino tai, jog kai kurie žaidėjai pasijungė prie komandos kiek vėliau. Tačiau vis tiek mes atlikome gerą darbą ir manau, kad esame pasiruošę naujajam sezonui“, – po treniruotės kalbėjo Nicola.

– Pastaruosius penkerius metus komanda neiškovojo nė vieno titulo. Kas pasikeis dabar? – žurnalistai paklausė trenerio.

– Mūsų tikslai nesikeičia. Kiekvienose rungtynėse sieksime pergalės ir palaikyti gerą sportinę formą, o pagrindiniai uždaviniai – kovoti dėl titulų. Praėjusiais metais mes buvome arti to, tačiau dėl pademonstruoto lygio mums nepavyko laimėti nei LKL, nei LKF taurės. Šiais metais turime dirbti geriau ir sunkiau, kad galėtume pasiekti savo tikslus.

– Kaip galėtumėte palyginti praėjusio ir šio sezonų „Lietuvos ryto“ komandas?

– Tai yra visiškai skirtingos komandos. Įvyko žaidėjų rokiruotė. Turime tikrai gerą krepšininkų kompaniją, tačiau dabar visi kartu turime tapti puikia komanda, kad galėtume kovoti dėl titulų. Ne visada geri žaidėjai iš karto padaro gerą komandą. Privalome visose situacijose išlikti kartu, išsiugdyti nugalėtojų mentalitetą ir parodyti charakterį.

– Ką darysite su Edvinu Šeškumi?

– Jis turi sutartį su komanda ir yra mūsų treniruočių planuose, tačiau komandos prezidentas kol kas neapsisprendžia, kaip su Edvinu pasielgti.

– Jūsų auklėtiniai laimėjo visas draugiškas rungtynes. Ar komanda jau yra pasirengusi oficialioms kovoms?

– Mes esame pasiruošę rimtoms kovoms, tačiau dar turime, kur tobulėti. Daugumai krepšininkų draugiškose rungtynėse galbūt trūko motyvacijos, bet dabar yra pats laikas nusiteikti rimtai.

– Ką galite pasakyti apie vėliausiai prie komandos prisijungusius Antaną Kavaliauską ir Deividą Gailių?

– Jie abu yra formoje, tačiau kiek pavargę psichologiškai, kadangi rungtyniavo Lietuvos rinktinėje. Jiems reikės kažkiek laiko, bet abu yra pasirengę padėti komandai nuo pat sezono pradžios.

Pasiruošimo sezonui metu sostinės komanda laimėjo visus aštuonis draugiškus mačus ir iškovojo du kontrolinių turnyrų trofėjus. Pirmąsias oficialias rungtynes „Lietuvos rytas“ žais ketvirtadienį LKL čempionate su Alytaus „Dzūkija“. Sostinėje prasidėsiančio mačo pradžia – 19 val.

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų