Pereiti į pagrindinį turinį

M. Pocius: Turkijoje į vėluojančius atlyginimus reaguojama aštriau

Martynas Pocius
Martynas Pocius / V.Skaraičio/BFL nuotr.

Martynas Pocius kartu su Stambulo „Galatasaray“ komanda atvyko į Lietuvą. Turkijos klubo ketvirtadienį laukia akistata Eurolygos „Top 16“ E grupės akistata su Kauno „Žalgiriu“. Krepšininkas pripažino, kad „Galatasaray“ turi nemažai traumuotų krepšininkų ir nėra geroje situacijoje, tačiau rengiasi kovoti tik dėl pergalės.

– Martynai, kuo rungtynės Kaune bus kitokios nei Stambule? – žurnalistai paklausė Pociaus.

– Žaisime Kaune ir visi žinote, kad „Žalgiris“ namie žaidžia gerai ir šiemet turi gerą komandą. Jie ką tik laimėjo taurę ir yra geros formos. O mes esame gerokai nukraujavę. Turime daug traumų ir trūksta kokybiškų treniruočių, nes negalime žaisti 5 prieš 5. Tai mums kenkia. Stengsimės daryti savo darbą ir laimėti. Mums mačas tiek pat svarbus, kaip ir „Žalgiriui“. Laimėjus išlieka šansai patekti į „Top 8“.

– Kokios tai traumos?

– Arroyo su mumis nėra, o kiti turi mikrotraumų yra susirgę ar apsinuodiję. Tačiau tikimės, kad viskas bus gerai.

– Kokia įtaką daro vėluojantys atlyginimai?

– Aš jau anksčiau sakiau, kad Turkijoje aštriau reaguojama į vėluojančius atlyginimus, nes tai mažiau įprasta. Būna, kad ateina nerimas ir daug kas būna nepatenkinti bei rūbinėje vyrauja kalbos apie ateitį. O kai išmoka dalį, ar visą, atlyginimą kažkuriam laikui viskas nurimsta. Mes po truputį judame į priekį.

– Kokie komandos santykiai su treneriu? Rašoma, kad Erginas Atamanas muša žaidėjus.

– Treneris teisingai pasakė, kad rūbinė yra komandos vidus. Nenoriu komentuoti, kiek tose kalbose buvo tiesos. Viskas yra tvarkoje. Treneris, kaip treneris ir jis mūsų nemuša (juokiasi). Dirbame savo darbą ir kartu judame į priekį.

– Kiek laiko vėluoja atlyginimai?

– Nenoriu kalbėti apie tai. Paliekame tai viduje. Taip, algos vėluoja, bet nėra taip, kad esame nieko negavę.

– Ar dar vis keliami aukščiausi tikslai Eurolygoje ir Turkijos čempionate?

– Dabar mums kiekvienos rungtynės yra svarbios. Tiek Turkijos lygoje, tiek Eurolygoje. Ko konkrečiai tikisi vadovai aš nežinau, nes egzistuoja komunikacijos stoka. Daug ką sužinai iš komandos draugų, kurie paskaito laikraščius.

– Kokia „Galatasaray“ futbolo komandos situacija? Ar atlyginimai vėluoja ir ten?

– Kiek girdėjau jie irgi turi problemų. Ten algos vėluoja gal net daugiau nei pas mus. Bet jie toliau žaidžia ir treniruojasi.

– Jonas Kazlauskas sakė, kad rytoj paskelbs rinktinės draugiškų rungtynių tvarkaraštį. Ar pats jau planuoji vasarą?

– Dar apie tai negalvoju. Sezonas tęsiasi, tai tik jo vidurys ir pačios svarbiausios kovos. Palikime šią temą ateičiai.

– Kokia paties sveikata?

– Visada sezono metu kūnas būna šiek tiek nudėvėtas. Turėjau nugaros operaciją sezono pradžioje. Nesu 100 procentų sveikas, bet žaidžiu.

– Sportinė forma dar ne tokia gera, kaip prieš operaciją?

– Sunku pasakyti. Sezono pradžioje gera forma buvo iškart po pasaulio čempionato. Mano rolė komandoje pasikeitė. Sezono pradžioje būdavo daugiau žaidimo minučių, dabar to nebėra, reikia kovoti dėl vietos aikštelėje ir stengtis atlikti savo vaidmenį, koks jis bebūtų. Gal tai nėra ideali forma, bet jaučiuosi tikrai normaliai. Būtų gerai, kad komanda pradėtų žaisti dar geriau.

 

 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų