M. Schilleris: mums lieka mėgautis kova

Kol vėliava dar plazda, tol karas nepralaimėtas – tokiu šūkiu vadovausis Kauno "Žalgirio" krepšininkai, šiandien savo arenoje priimsiantys Berlyno ALBA ekipą. Likus trims turams iki Eurolygos reguliariojo sezono finišo, kauniečiai turi tik teorinių galimybių žengti toliau.

Savaitgalį gavę neplanuoto poilsio žalgiriečiai vakar jau rinkosi į treniruotę.

Augustine'ui Rubitui užsikrėtus COVID-19 virusu, Lietuvos čempionams sekmadienį atlikti papildomi testai ir, kol komanda laukė rezultatų, negalėjo dirbti kartu. Dėl tos pačios priežasties žalgiriečiams teko nukelti Lietuvos čempionato dvikovą su Prienų CBet ekipa.

Tik sulaukę antro testo rezultatų, jie lengviau atsikvėpė ir grįžo į aikštę.

Per pratybas Martino Schillerio auklėtiniai turėjo daug taktinio darbo, nes šią savaitę jų laukia dvi akistatos su Vokietijos klubais: šiandien – su ALBA ir ketvirtadienį išvykoje – su Miuncheno "Bayern". Abi komandas žalgiriečiai šį sezoną sunkiai, bet įveikė: berlyniečius – 74:71, o "Bayern" – 74:73.

Tačiau pirmo rato pasaka baigėsi ir atsakomuosius mačus "Žalgiris" pasitinka su 15 pergalių ir 16 nesėkmių – beveik paleidęs bilietą į atkrintamąsias varžybas. 15-oje vietoje esanti ALBA (11–20) nebeturi net teorinių šansų patekti į ketvirtfinalį, o "Bayern" žygiuoja daugiau nei užtikrintai (19-12, 5-a vieta).

"Žalgiriui", svajojančiam apie 8-ą poziciją, reikia ne tik laimėti visus likusius tris mačus (paskutinis numatytas balandžio 8-ąją namuose su Atėnų "Panathinaikos"), bet ir laukti palankios kitų konkurentų akistatų baigties.

"Tokiose situacijose, kai atkrintamosios varžybos tolsta, nelengva, bet šį periodą turime įveikti kartu. Dabar tikslas – rimtai susikauti su ALBA, o vėliau – su kitais dviem varžovais. Toks yra mūsų komandos DNR. Nėra ko verkti, reikia mėgautis kova ir tobulėti", – teigė M.Schilleris.

Pasak "Žalgirio" vairininko, iš rikiuotės iškritus A.Rubitui, daugiau žaidimo laiko teks Martinui Gebenui, Pauliui Jankūnui ir Nigelui Hayesui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vilius

vilius portretas
reik jieškoti naujo trenerio,šitas labai silpnas
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių