Pereiti į pagrindinį turinį

M. Špokas apie „Lietuvos ryto“ pašalinimą iš LKL: negalėjome elgtis kitaip

2016-04-21 12:01

„Kai buvo išmestas olimpinių žaidynių koziris ir žinant sankcijas (rinktinė būtų pašalinta iš 2017-ųjų Europos čempionato ir Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių – LRT.lt) , kurios nebūtų atšauktos be rudens, negalėjome elgtis kitaip“, – sprendimą pašalinti „Lietuvos rytą“ iš Lietuvos krepšinio lygos (LKL) specialioje spaudos konferencijoje aiškino Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) generalinis sekretorius Mindaugas Špokas.

Mindaugas Špokas
Mindaugas Špokas / K. Vanago / BNS nuotr.

Tuo metu LKF prezidentas Arvydas Sabonis teigė, kad sprendimas iš nacionalinių pirmenybių šalinti FIBA turnyruose nenorinčius dalyvauti Lietuvos klubus gali paliesti ir daugiau Lietuvos krepšinio klubų.

„Įvyko taip, kaip įvyko, nes kito kelio nebebuvo. Norėjosi anksčiau tai padaryti demokratiškiau, surengiant konferenciją, kai krepšinio bendruomenė būtų nutarusi, ką daryti. Kadangi FIBA negalėjo laukti, turėjome priimti tokį sprendimą. Aišku, buvo tartasi su teisininkais. Buvo nelengva tai padaryti, tačiau buvo klausimas dėl olimpinių žaidynių, todėl negalėjome nieko kito padaryti“, – M. Špokui antrino A. Sabonis.

Anot LKF vadovo, viskas įvyko greitai – vos per savaitę, tad ir sprendimą reikėjo priimti kuo greičiau, o prieštarauti FIBA tiesiog nebuvo įmanoma, nes jai jokių alternatyvų nėra.

„Nuo 1991 metų esame FIBA nariai ir viską tvarko ji. Jei turite alternatyvų, sakykite“, – į spaudos konferencijoje susirinkusius žurnalistus kreipėsi LKF generalinis sekretorius.

Anot jo, olimpines žaidynes organizuojantis Tarptautinis olimpinis komitetas taip pat pripažįsta tik FIBA, tad ir jo balsas čia, matyt, nebūtų padėjęs.

Konferencijoje taip pat buvo paliestas ir Kauno „Žalgirio“ klausimas, kurio 10 metų sutarties su Eurolyga FIBA nepripažįsta.

Anot A. Sabonio, dėl rinktinės apsaugojimo toks pat sprendimas vėliau gali laukti ir „Žalgirio“: „Jei padarėme šį žingsnį vardan visos Lietuvos krepšinio ateities, tą patį darysime, jeigu prieis iki tokios situacijos.“

Vertinti FIBA veiklą tiek M. Špokas, tiek A. Sabonis atsisakė.

Primename, kad trečiadienį LKF vykdomasis komitetas nusprendė suspenduoti Europos taurės turnyrą pasirinkusių klubų narystę federacijoje, o juos taip skubėti privertė iš FIBA gautas laiškas.

Konfliktas tarp FIBA ir Europos nacionalinių krepšinio federacijų kilo po to, kai FIBA grasindama sankcijomis nusprendė priversti krepšinio klubus prisijungti prie naujai organizuojamo Čempionų lygos turnyro.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų