M. Stonkus – apie skanduotę G. Einikiui ir žemaitišką iššūkį

Praėjusios savaitės Eurolygos rungtynių Kauno „Žalgirio“ arenoje šurmulio metu, dar nenuskambėjus teisėjų švilpukui, „Žalgiris TV“ studijoje svečiavosi aktorius ir humoristas Mantas Stonkus, kuris tapo naujosios rubrikos #ŽaliaBalta pirmuoju svečiu.

#ŽaliaBalta laidose svečiuosis įžymūs Lietuvoje žmonės neabejingi krepšiniui ir Kauno „Žalgirio“ komandai. Ištikimu Kauno klubo sirgaliumi save pristato ir pirmoje laidoje kalbintas M. Stonkus, kurio nuomone, gyvenimas Vilniuje privertė suvokti „Žalgirio“ svarbą visai Lietuvai. 

„Man tenka padiskutuoti su pačiais „Lietuvos ryto“ krepšininkais, nes kai kurie iš jų geri mano draugai, palaikau ir tą komandą, bet visi žino – „Lietuvos rytas“ yra Vilniaus „Lietuvos rytas“, o „Žalgiris“ yra visos Lietuvos „Žalgiris“, – teigė aktorius.

Krepšinio rezultatus, nepaisant įtempto darbo tvarkaraščio, nuolat sekantis M. Stonkus džiaugėsi ir žalgiriečių startu stipriausiame Senojo žemyno krepšinio turnyre.

„Smagu matyti, kad Eurolygos sezono startas yra toks puikus mums – iškovotos dvi pergalės svečiuose. Turint omenyje, kokiu skirtumu buvo pralaimėtos rungtynes, manau, kad „Žalgiris“ šiemet gali nueiti labai toli Eurolygoje“, – apie Kauno komandos pasiekimus Eurolygoje nuomonę išreiškė pašnekovas.

Interviu metu M. Stonkus prisipažino, jog pirmoji pažintis su „Žalgirio“ krepšininkais įvyko dar gimtojoje Plungėje. Tuomet dar tik ketverių į Plungės „Olimpo“ krepšinio areną atvestas komikas prisimena, jog palaikė šeimininkų, o ne „Žalgirio“ komandą.

Anot M. Stonkaus, meilę savo miesto klubui plungiškis išreiškė skanduote skirta tuometiniam Kauno ekipos lyderiui Gintarui Einikiui.

„Nemažai laiko praleidau Plungės „pragare“ – krepšinio klubo „Olimpas“ arenoje. Teko skanduoti tuometiniam „Žalgirio“ žaidėjui G. Einikiui frazę „Einike, žąsine!“. Tuomet man buvo gal tik kokie ketveri metai“, – prisiminęs senus laikus šypsojosi M. Stonkus.

Iškalbingasis #ŽaliaBalta laidos svečias po temos apie krepšinį ir „Žalgirį“ turėjo pateikti atsakymus ir į nekasdienius klausimus, pavyzdžiui, kuris krepšininkas geriausiai atrodytų ant scenos, kuris žaidėjas ilgiausiai išgyventų zombių apokalipsės metu ar kam patikėtų saugoti savo vaikus?

Tiesa, pirmąją laidą vainikavo dar viena, speciali užduotis pašnekovui. M. Stonkui teko žemaitiškai per tris sekundes apibūdinti laidos vedėjo pristatomus „Žalgirio“ krepšininkus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių