Maskvos CSKA nusitaikė į Eurolygos žvaigždę

Kol kai kurie Eurolygos klubai dar tik suveda praėjusio sezono balansą, Maskvos CSKA ekipa jau pradėjo veiksmus žaidėjų rinkoje. Vienas pajėgiausių Europos klubų nusitaikė į Vitorijos „Baskonia“ ekipos aukštaūgį Tornikė Šengeliją.

29 metų 206 cm ūgio puolėjas praėjusį sezoną Eurolygoje buvo vienas „Baskonia“ lyderių ir demonstravo itin naudingą žaidimą. Krepšininkas iš Sakartvelo per 28 rungtynes pelnydavo vidutiniškai po 15,9 taško, atkovodavo po 5,6 kamuolio, atlikdavo po 2,9 rezultatyvaus perdavimo ir rinkdavo vid. po 18,5 naudingumo balo. Taiklia ranka garsėjantis gruzinas pataikydavo 39 proc. tritaškių, 77 proc. baudos metimų bei 58,6 proc. dvitaškių. Įdomu, kad šioje taiklumo kategorijoje visoje Eurolygoje pirmavo Artūras Milaknis. Kauno „Žalgirio“ snaiperis pataikė net 70,6 dvitaškių metimų. Tarpusavio akistatose su CSKA T.Šengelija vidutiniškai pelnė po 17 taškų.

 

Manoma, kad Maskvos klube legionierius galėtų tinkamai pakeisti amerikietį Kyle’ą Hinesą. Šis galingas aukštaūgis veikiausiai kelsis į Milano „AX Armani“, kur savo ruožtu pakeis lietuvį Artūrą Gudaitį. Tiesa, italai CSKA turės sumokėti išpirką. Šį sezoną K.Hinesas Eurolygoje per 23 minutes pelnydavo vid. po 8,8 taško, atkovojo 4,9 kamuolio, atliko 1,4 rezultatyvaus perdavimo ir rinko 11,4 naudingumo balo. Kiek anksčiau CSKA parodė duris dviem vilčių nepateisinusiems legionieriams - Ronui Bakeriui ir Kostui Koufos.



Nepaisant pranešimų, jog Nickos Calathesas susitarė dėl įspūdingos trejų metų 5,5 mln. eurų sutarties su „Barcelona“ klubu, Rusijos žiniasklaidos žiniomis, Maskvos klubas nepraranda vilčių prisivilioti ir šį gynėją iš Graikijos.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių