Melagių dieną – kautynės dėl garbės Miunchene

„Kaip visada: laukiame sudėtingų, intensyvių rungtynių, juolab, kad „Bayern“ pergalė reikalinga, norint kontroliuoti savo padėtį lenktynėse dėl atkrintamųjų varžybų“, - sakė Martinas Schilleris. Jo auklėtiniai ketvirtadienio mačą su Miuncheno „Bayern“ kausis tik dėl garbės – atkrintamųjų traukinys žalgiriečiams jau nuvažiavo.

Trečiadienį žalgiriečiai išvyko į Miuncheną, kur jų laukia Eurolygos priešpaskutinio turo akistata su „Bayern“. Kauniečiams su 16 pergalių ir tiek pat nesėkmių atkrintamųjų durys jau užsitrenkė, o jų varžovai su 19 laimėjimų ir 13 nesėkmių užtikrintai rikiuojasi 6-ojoje pozicijoje.

„Bayern“ labai geri, ypač gynyboje. Jie pakankamai aukšti ir atletiški, gali blokuoti metimus, todėl būna agresyvūs, provokuoja varžovų klaidas. Šis derinys gynyboje yra labai efektyvus. Puolime jie yra panašūs į mus, nemeta daug tritaškių, o stengiasi atakuoti iš arčiau, dažnai meta baudas“, - dėstė M.Schilleris.

Pasak jo, „Bayern“ žaidimas nuo pirmųjų rungtynių su „Žalgiriu“, kurias laimėjo kauniečiai, pernelyg nepasikeitė – žaidžia protingai taktiškai, daug kas priklauso nuo serbo Vladimiro Lučičiaus.

M.Schillerio žodžiais, Vokietijoje kauniečiams nepadės koronavirusu užsikrėtęs Augustine‘as Rubitas ir po traumos sveikstantis Artūras Milaknis. Užtat po traumos sugrįžęs Patricio Garino įsibėgėja vis labiau.

Po rungtynių Miunchene Lietuvos čempionų lauks paskutinis mačas balandžio 8 d. Kaune su Atėnų „Panathinaikos“. Graikai taip pat nebeturi vilčių patekti į geriausiųjų aštuonetą. Jei laimėtų abejas rungtynes, žalgiriečiai gali finišuoti tarp dešimties pajėgiausių Senojo žemyno klubų.


Šiame straipsnyje: BayernEurolygaŽalgiris

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių