Pereiti į pagrindinį turinį

Moterų krepšinio lygoje liko 7 komandos

Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / Vytauto Petriko nuotr.

Lietuvos moterų krepšinio lygos (LMKL) čempionate 2015-2016 m. varžysis viena komanda mažiau nei praėjusiame sezone. Iširus „Jaunųjų talentų“ klubui, pajėgiausias šalies moterų pirmenybes pradės 7 ekipos.

Tai reiškia, kad ateinančiame sezone dėl aukso kovos čempionių titulą ginanti „Utena“, Marijampolės „Sūduva“, Vilniaus „Kibirkštis-VIČI“, Klaipėdos „Fortūna“, Kauno „Aistės-LSU“, Kauno raj. „Hoptrans-Sirenos“ ir Šiaulių „Šiauliai-Universitetas“.

„Nors lygos valdybos posėdis vyks poryt, jau dabar aišku, kad čempionate dalyvaus 7 komandos. Krepšinio federacijos finansuojama „Jaunųjų talentų“ ekipa iširo, o iš žemesnių lygų kviesti kol kas nėra ką – norisi, kad čempionatas būtų konkurencingas“, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ sakė LMKL direktorė Audra Ginelevičienė.

Anot jos, vasarą klubų atlikti darbai leidžia tikėtis, kad kova pirmenybėse bus kaip reta atkakli.

„Po vasaros vien iš popieriaus labai sunku spręsti apie komandų pajėgumą. Juolab, kad komandos žaidėjas gali registruoti iki trečio rato pabaigos. Tačiau dabartinė situacija leidžia tikėtis lygaus čempionato“, – vylėsi pašnekovė.

Pasak A.Ginelevičienės, šiuo metu pajėgiausią sudėtį yra subūrusi šalies vicečempionė „Sūduva“. „Ten – 12 lygiaverčių žaidėjų. Tačiau aš nemanau, kad susilpnėjo ir čempionė „Utena“. Pasižiūrėkite, kokios pavardės. Komandoje liko Kristina Alminaitė, atvyko Dalia Belickaitė, Laima Rickevičiūtė, iš Ispanijos grįžo Gintarė Mažionytė. Manau, kad ir šita komanda komplektuojama gerai ir protingai“, – dėstė LMKL direktorė.

Visgi po praėjusio sezono „Uteną“ paliko visas būrys svarbių krepšininkių – Eglė Šikšniūtė, Eglė Šulčiūtė, Gabrielė Gutkauskaitė, Sandra Linkevičienė, Hollie Mershon. Klubui pavyko pratęsti sutartį su vyriausiuoju treneriu Alfredu Vainausku.

A.Ginelevičienė apgailestavo, kad ateinantį sezoną nė viena Lietuvos komanda nedalyvaus Europos taurės varžybose, tačiau pažymėjo, kad šiuo metu klubams tai būtų pernelyg sunki finansinė našta.

„Žinoma, kad gaila. Tačiau europiniuose turnyruose dalyvaujančioms komandoms reikia daug keliauti, kaštai būna didžiuliai. Ir birželio mėnesį, kuomet reikia priimti sprendimą dėl dalyvavimo, tai daryti labai rizikinga – tu dar nežinai tikrojo komandos biudžeto, tikrosios sudėties. Todėl ir susiklostė tokia situacija“, – kalbėjo pašnekovė.

Kada LMKL lygoje vėl žais bent 8 komandos, A.Ginelevičienė prognozuoti nesiryžo.

„Po praėjusio sezono žengtas žingsis į priekį. Pati krepšinio federacija į vieną sujungė dvi žemesnes lygas – A lygą ir Nacionalinę moterų krepšinio lygą. Galbūt tokiu būdu pavyks suformuoti ir užauginti bent vieną stipresnę komandą, kurią galėsime pakviesti ir į LMKL, tačiau tam reikia laiko“, – teigė ji.

LMKL čempionatą planuojama pradėti spalio 9 d. Reguliariajame sezone komandos tarpusavyje sužais po keturis kartus. Kaip vyks atkrintamosios varžybos, bus nuspręsta valdybos posėdyje.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų