Pereiti į pagrindinį turinį

M.Paulauskas: Lietuvos krepšininkai privalo patekti į olimpiadą

2012-07-02 15:56
M.Paulauskas: Lietuvos krepšininkai privalo patekti į olimpiadą
M.Paulauskas: Lietuvos krepšininkai privalo patekti į olimpiadą / Šarūno Mažeikos (BFL) nuotr.

Pasirengimą Londono vasaros olimpinių žaidynių atrankai Venesueloje Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė baigė pergale. Lietuviai Hjustone po atkaklios kovos rezultatu 90:80 (17:24; 20:20; 31:19; 22:17) įveikė artėjančios olimpiados šeimininkę, Didžiosios Britanijos rinktinę.

Kiek anksčiau pasiruošimo cikle Lietuvos rinktinė nusileido Makedonijai (74:78), Graikijai (70:82) ir Rusijai (68:77) bei nugalėjo tą pačią Didžiosios Britanijos komandą (63:61).

Buvęs krepšininkas bei RKL rungtyniaujančios Šakių „Zanavyko“ ekipos vyriausiasis treneris Modestas Paulauskas teigė, jog komandos žaidimas nėra pasiekęs anksčiausio lygio, tačiau pastebėjo ryškų progresą.

„Aišku, problemų dar yra, bet laikas turėtų viską užtušuoti. Paskutinėse rungtynėse su britais rinktinės žaidimas buvo smarkiai pagerėjęs palyginti su anksčiau žaistomis dvikovomis Lietuvoje bei Hjustone“, – sakė olimpinio aukso medalio savininkas.

Krepšinio ekspertai kaip didžiausią rinktinės bėdą įvardija Lietuvos rinktinės gynybą. Tačiau, M.Paulausko teigimu, be trūkumų gynyboje, krepšinyje niekas nepelnytų taškų.

„Po kiekvienų rungtynių išryškėja vienokios ar kitokios klaidos. Yra spragų gynyboje, bet visi daro klaidas, nes jei nedarytų, krepšinyje rezultatas būtų 0:0“, – tvirtino buvęs krepšininkas.

Po paskutiniųjų draugiškų rungtynių vyriausiasis rinktinės treneris Kęstutis Kemzūra paskelbė galutinį dvyliktuką, kuris Venesueloje kovos dėl teisės žaisti olimpinėse žaidynėse. Į šių žaidėjų sąrašą nepateko Adas Juškevičius, Antanas Kavaliauskas bei vis dar kelio skausmų kamuojamas Simas Jasaitis.

Lietuvos rinktinės dvyliktukas olimpiniam atrankos turnyrui: Rimantas Kaukėnas, Mantas Kalnietis, Jonas Mačiulis, Martynas Pocius, Tomas Delininkaitis, Darius Songaila, Deividas Dulkys, Linas Kleiza, Paulius Jankūnas, Šarūnas Jasikevičius, Jonas Valančiūnas, Robertas Javtokas. Šį K.Kemzūros sprendimą M.Paulauskas vertina teigiamai.

„Pasirinkta sudėtis yra pati stipriausia, viskas teisinga, tik gaila, kad dėl traumos negali žaisti S.Jasaitis. Bet komanda yra pasiruošusi. Pagal esamą sudėtį bei situaciją esame maksimaliai pasiruošę, ir šito turi užtekti“, – galutinį dvyliktuką įvertino treneris.

Paklaustas, ko tikisi iš Lietuvos rinktinės olimpiniame atrankos turnyre Venesueloje, M.Paulauskas teigė, jog to paties, ko ir visa Lietuva.

„Kaip ir visi lietuviai, esu optimistas, ir man atrodo, kad Lietuva negali nepatekti į olimpiadą. Mes privalome užimti atitinkamą vietą Venesueloje ir patekti į  olimpiadą“, – pokalbį baigė legendinis krepšininkas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų