Mūšį su lietuviais pasitinkantis S. Scariolo: jei neatiduosime 100 proc., turėsime labai mažai šansų

Kol Lietuvos rinktinė dėjo paskutiniuosius pergalingus štrichus dvikovoje su Bosnija ir Hercegovina, Ispanija įvykdė savo uždavinį ir finišavo pirmoje A grupės vietoje.

Ispanai po atkaklios kovos 72:69 palaužė Turkiją, o vyriausiasis treneris Sergio Scariolo pasidalijo mintimis prieš laukiantį aštuntfinalį su lietuviais.

„Lietuva yra aukščiausio lygio komanda, – atsakymą į „BasketNews“ klausimą pradėjo Scariolo. – Jie turi NBA, Eurolygos žaidėjus. Puikūs žaidėjai, puikūs metikai su puikiais aukštaūgiais. Pralaimėjome abejas draugiškas rungtynes. Tam tikrais momentais abejose rungtynėse varžėmės lygiai, bet taip pat buvo akimirkų, kai mūsų rungtynėse nebuvo.“

„Žinome, kad jeigu neįdėsime 100 proc., turėsime labai mažai šansų. Mūsų atsakomybė ir noras yra pasiruošti bei kautis su viena iš geriausių komandų. Tuomet ir pamatysime, kaip viskas klostysis“, – pridėjo Ispanijos rinktinės strategas.

Paskutinėse A grupės rungtynėse su Turkija ispanams nepadėjo Rudy Fernandezas, kuris jaučia dešiniosios kojos skausmus.

Paklaustas, ar 37-erių veteranas galės pasirodyti dvikovoje su lietuviais, Scariolo tikslaus atsakymo nepateikė.   

„Nuoširdžiai nežinau, – apie Fernandezo galimybę išbėgti į aikštę sakė Scariolo. – Jis tikrai jaučia skausmą, bet daugiau kažko pasakyti negaliu.“  

Po pergalingų rungtynių su turkais Scariolo pasidžiaugė savo auklėtinių pasirodymu bei pabrėžė, kad buvo įveiktas itin pajėgus varžovas.

„Mums tai buvo puikus vakaras, – pergale prieš turkus džiaugėsi Scariolo. – Jaučiame didelę pagarbą Turkijos komandai, turinčiai tris NBA žaidėjus, gaunančius stabilias minutes. Jie taip pat turi Eurolygos ir Eurolygos MVP lygio žaidėjų. Pastatėme juos į padėtį, kurioje jų pagrindiniai žaidėjai turėjo žaisti daugiau nei 30 minučių.“

„Mes varžėmės, išlikome rungtynėse. Atkovoti kamuoliai, kad ir kaip būtų keista, buvo viską keičiantis faktorius. Pažiūrėjus į abi komandas, matysite, kad jie yra dvigubai didesni už mus. Mes laimėjome kovą dėl atšokusių kamuolių ir tai buvo pagrindinė (pergalės) priežastis.

Turėjome nemažai antrųjų šansų. Kadangi neturime daug patikimų snaiperių, žinojome, kad bus pramestų metimų. Dar vienas puikus faktas yra tas, jog visi aikštėje pasirodę žaidėjai pelnė taškus. Visi prisidėjo. Didžiuojuosi savo komanda. Vienu metu aikštėje turėjome trijų skirtingų kartų krepšininkus,“ – pridėjo Scariolo.

Prieš prasidedant Europos čempionatui, didžioji dalis gerbėjų ir ekspertų nelaikė Ispanijos rimtais pretendentais į medalius. Pats Scariolo taip pat atsargiai kalbėjo apie auklėtinių galimybes, įvardydamas tiek patirties, tiek Ispanijai įprasto talento stoką.

Paklaustas, kaip vertina savo komandos pasirodymą grupės etape, 61-erių italas teigė, kad jo komanda pateisino visus įmanomus lūkesčius.

„Jeigu matėte mūsų pirmąsias (draugiškas) rungtynes, tikriausiai neabejosite, kad mes patobulėjome. Ir smarkiai. Sunkiai dirbame, dedame idėjas bei pastangas. Visi žaidėjai yra įtraukti.

Nesvarbu, koks yra mūsų talento lygis. Visi stengiasi atiduoti visas jėgas. Kol tai tęsime, mes galime bent jau kautis prieš aukšto lygio komandas kaip Turkija. Tam tikrais momentais pradedame žaisti su itin bloga energija. Mūsų procentai, ypač tritaškių, yra kiek žemi.

Mūsų fiziškumas taip pat kartais šlubuoja. Žinome savo silpnąsias vietas, tačiau sunkiai dirbame, kad jas įveiktume. Turite atiduoti pagarbą mūsų žaidėjams, nes jie kaunasi su savo galimybių ribomis ir viršija lūkesčius.

Pirmoji vieta šioje grupėje man yra viršyti lūkesčiai. Sveikinimai žaidėjams“, – išsamų atsakymą užbaigė Scariolo.

Lietuvos ir Ispanijos dvikova įvyks artėjantį šeštadienį, tačiau rungtynių laikas dar nėra aiškus.

Šeštadienį aštuntfinaliai Lietuvos laiku vyks 13 val., 15.45 val., 19 val. ir 21.45 val. Vienu iš šių laikų Lietuva susitiks su Ispanija.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių