Pereiti į pagrindinį turinį

Namų tvirtovėje kurs pirtį baskams

2016-10-21 11:03

"Žalgirio" ekipa šįvakar atidaro Eurolygos krepšinio Kaune sezoną. Lietuvos čempionams 2-ajame turnyro ture iššūkį mes Vitorijos "Baskonia" – greičiausią krepšinį Europoje žaidžiantis kolektyvas.

Bėga fantastiškai

"Komanda, kuri galbūt šiuo metu žaidžia greičiausią krepšinį Europoje, kuri tikrai fantastiškai bėga į greitą puolimą po atkovotų ir perimtų kamuolių. Greito puolimo stabdymas, vadinamieji antro šanso taškai bus absoliučiai svarbiausi dalykai. Jeigu daug dovanų nepridalysime, manau, tikrai turime gerus šansus", – apie akistatą su Ispanijos krepšinio atstovais kalbėjo "Žalgirio" strategas Šarūnas Jasikevičius.

Vitorijos ekipa, pernai besivadinusi "Laboral Kutxa", nepriskiriama prie Ispanijos krepšinio milžinų Madrido "Real" ir "Barcelonos", vis dėlto jos praėjusio sezono rezultatai Eurolygos turnyre verti pagarbos.

Lėtai įsibėgėję ir grupėje pasiekę 6 pergales bei patyrę 4 pralaimėjimus baskai savo raumenis pademonstravo "Top 16" etape. Vitorijos ekipa laimėjo 9 mačus iš 14-os ir į atkrintamąsias varžybas žengė iš 2-osios vietos F grupėje. Ketvirtfinalio serijoje 3:0 sutriuškinę Atėnų "Panathinaikos", baskai pateko į finalo ketvertą, kuriame liko ketvirti.

Pavojingiausias – italas

Tiesa, po jų masteliais itin sėkmingo sezono Vitorijos klubo vadovai pakeitė ne tik pavadinimą. Į kur kas turtingesnį Stambulo "Anadolu Efes" persikėlė komandos pergalių kalvis Velimiras Perasovičius. 51-ų metų trenerio iš Kroatijos pėdomis pasekė ir pernykščiai lyderiai. Vidurio puolėjas Ioannis Bourousis ir įžaidėjas Mike'as Jamesas išvyko į "Panathinaikos", kitas gynėjas Darius Adamsas pakėlė sparnus į Kiniją.

Netektis Ispanijos ekipa kompensavo solidžiais pirkiniais. "Baskonia" sukirto rankomis su NBA rezultatyvumu spindėjusiu italu Andrea Bargnani. 213 cm ūgio vidurio puolėjas garsėja ne tik gebėjimu rinkti tašku iš po krepšio, bet ir šūviais iš tolimesnių distancijų. Savo meistriškumą A.Bargnani įrodė jau per pirmąsias šio sezono Eurolygos rungtynes, kuriose Vitorijos klubas savo aikštėje 85:84 išplėšė pergalę iš Stambulo "Anadolu Efes". Italas, pademonstravęs pavydėtiną taiklumą, per 25 min. surinko 26 taškus.

Kitas to paties NBA klubo "Brooklyn Nets" buvęs narys – įžaidėjas Shane'as Larkinas pridėjo 9 taškus, 5 rezultatyvius perdavimus ir 4 atkovotus kamuolius.

Pastebimi ir senbuviai

Tarp jų įsiterpė klubo senbuvis iš Gruzijos Tornikė Šengelija, pelnęs 16 taškų ir sugriebęs 9 kamuolius.

"Aišku, kad Andrea yra daugiau pozicinio žaidimo ašis. Jis  aukščiausio lygio žaidėjas, tad mums pridarys kažkiek problemų, pataikys sunkių metimų, tad reikia mažinti jo įtaką, – pabrėžė Š. Jasikevičius. – Tačiau tai neturėtų būti tie dalykai, dėl kurių galime laimėti ar pralaimėti. Svarbiau yra vadinamieji lengvi taškai. Jų komanda tiesiog įspūdingai bėga į greitą puolimą, įspūdingai veržiasi, ypač Jaka Blažičius, Adamas Hanga ir S.Larkinas. Svarbiausia juos atkirsti nuo kamuolių puolime, mažinti jų taškus po greito puolimo, tad kiekvienas šansas apsiginti bus aukso vertės."

Š. Jasikevičius teigė, kad jo auklėtiniai padarė išvadas po nesėkmės 76:84 pirmosiose sezono rungtynėse Atėnuose, tad savo kovingumu turėtų nenuvilti "Žalgirio" arenoje labai laukiamų sirgalių. Tikimasi, kad bilietai į sezono atidarymo rungtynes, kainuojantys nuo 7 iki 35 eurų, Kaune bus išgraibstyti.

Išbandė naujoves

Beje, rengdamiesi akistatai su "Baskonia" "Žalgirio" krepšininkai trečiadienį vakarinę treniruotę pradėjo kiek neįprastai.

Prieš pradėdami šlifuoti derinius, jie išbandė į areną įriedėjusius naujus "Renault" automobilius. Būtent šios markės automobiliais žalgiriečiai važinėja jau aštuoniolika metų.

"Jau sunku net ir prisiminti, su kokiais automobiliais nėra tekę važinėti "Žalgirio" krepšininkams. Pernai stebėjome, kaip aukštaūgiai "Žalgirio" krepšininkai susidorojo su iššūkiu ir entuziastingai mėgino sutilpti į manevringus mažylius "Twingo" automobiliukus", – prisiminė "Renault" prekės ženklui Lietuvoje atstovaujančios įmonės "Sostena" vykdomasis direktorius Egidijus Gončarovas.

"Daug mano šeimos narių vairuoja "Renault". Ir senelis, ir teta, ir tėvai yra "Renault" gerbėjai, – atskleidė "Žalgiryje" rungtyniaujantis prancūzas Leo Westermannas. – Prancūzijoje "Renault" yra labai mėgstamas prekės ženklas, todėl atvykęs į Lietuvą ir sužinojęs, kad ir čia galėsiu vairuoti šios markės automobilį, labai nudžiugau, nes jis man jau yra puikiai pažįstamas."

"Aukšto krepšininko tikrai neįgrūsi į miniatiūrinį automobilį, todėl kasmet parenkame jų poreikius atitinkančius naujausius modelius, – sakė "Renault" rinkodaros ir komunikacijos vadovė Beata Višnevska. – Šiemet siūlomų automobilių gama iš tiesų plati. Abu "Talisman" (sedanas ir universalas), žinoma, erdviausi. Mėgstantiesiems miesto visureigius puikiai tiks "Kadjar" modelis. Kita vertus, ne visi sportininkai renkasi didžiulius automobilius, štai "Žalgirio" trenerio Šarūno iš mažojo "Clio RS Trophy" neištrauksi (juokiasi)."

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų