Pereiti į pagrindinį turinį

Nemalonias tradicijas laužantis K. Naruševičius: išsprendėme psichologines problemas

2015-10-02 20:17
jsk.lt inf.
Kęstutis Naruševičius
Kęstutis Naruševičius / jsk.lt nuotr.

Jonavos „Petrochemos-Dexteros“ vyriausiasis treneris Kęstutis Naruševičius po pirmųjų 2015-2016 m. sezono Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) rungtynių su Joniškiu „Delikatesu“ galėjo lengviau atsipūsti. Jonaviečiai 73:60 iškovojo saldesnę negu įprasta pergalę pirmenybių starte.

Laimėti pirmosiose sezono rungtynėse K. Naruševičiaus treniruojamai „Petrochemos-Dexteros“ komandai pavyko tik antrąjį kartą per septynerių metų trenerio karjerą Jonavos klube. Pirmąjį sykį pergalingai treneris pradėjo 2013-2014 m. sezoną.

Kalbėdamas su tinklalapiu „jsk.lt“ treneris džiaugėsi iškovota pergale bei nagrinėjo jos priežastis.

„Keletą sezonų iš eilės NKL pirmenybėse startuodavome su jauduliu, bet mače su Joniškio ekipa mums pavyko išspręsti psichologinius dalykus ir rungtynės pavyko neblogai, - teigė K. Naruševičius. - Gynyboje žaidėjai dirbo pagirtinai ir neblogai atliko savo uždavinius puolime. Kitas aspektas - „Delikatesas“ turėjo tik 8 krepšininkus sudėtyje, todėl galėjome juos varginti atlikdami didesnę rotaciją.“

Nuo antrojo kėlinio užtikrintai į priekį šovę jonaviečiai kontroliavo mačo eigą bei pirmavo dviženkliu skirtumu. Tiesa, ketvirtajame kėlinyje spurtuoti bandę Joniškio krepšininkai buvo priartėję iki 9 taškų atstumo, tačiau tuomet tikrą puolimo šou surengė „Petrochemos-Dexteros“ snaiperis Ričardas Verbickas.

„Perimetro linijos žaidėjai tarė savo žodį, sėkmingai pasirodė Ričardas Verbickas, pelnęs 11 taškų iš eilės ketvirtajame kėlinyje, kuomet varžovai sumažino savo atsilikimą iki 9 taškų. Džiaugiuosi, kad neleidome priešininkams prisivyti mus iki konkurencingo 5-6 taškų skirtumo, išvengėme žalingos nervinės įtampos“, - rungtynes analizavo jonaviečių vyriausiasis treneris.

Mače su „Delikateso“ klubu Jonavos komandoje debiutavo naujokai – jaunieji Raimundas Žuklevičius ir Justas Vazalis bei Rokas Janickas ir Tomas Čerkunovas. Nors „Petrochemą-Dexterą“ tarpsezonį sustiprinusių krepšininkų indėlis nebuvo ryškus, anot K. Naruševičiaus, žaidėjai dar turės progą įrodyti savo pajėgumą.

„Nesu nusivylęs komandos naujokų pasirodymu. Šiandien dar neturėjome Mintauto Bulanovo. Žaidimo krepšininkai negadino, netgi atvirkščiai, dar ir padėjo. Dabar daug iš jų dar nesitikime, bet ateityje jie turės duoti naudą kaip ir komandos senbuviai“, - kalbėjo strategas.

Pratęsti pergalių seriją NKL čempionate Jonavos ekipa galės jau šeštadienį rungtynėse Vilniuje su „Perlo-MRU“ krepšininkais. Mačo pradžia nuo 16 val.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų