Pereiti į pagrindinį turinį

"Neptūno“ vadovas apie komplektaciją, tikslus ir stebinantį M. Kačiną

2016-09-16 15:46

LKL vicečempiono Klaipėdos „Neptūno“ vasaros darbai baigėsi netikėtai – komanda planavo įsigyti du sunkiuosius krašto puolėjus, tačiau gavo tik mokslus JAV pabaigusį Mindaugą Kačiną.

Facebook nuotr.

Tokiu scenarijumi „Neptūnas“ savo komplektaciją turėjo baigti dėl finansinės padėties – klubas nenorėjo rizikuoti savo įsipareigojimais.

„Šiuo metu komplektacijos darbuose paimta pauzė, o kuriam laikotarpiui sustojome – nežinome, – tinklalapiui „BasketNews.lt“ sakė klubo vadovas Osvaldas Kurauskas. – Prasidėjus sezonui matysime, ar mums kažko trūksta. Dabar nesinori gyventi nepasvertai, turime gyventi pagal galimybes. Nenorime prisidaryti bėdų, nes vėliau būna situacijų, kai žaidėjai, negaudami atlyginimo, nenori žaisti.“

Paskutiniuoju „Neptūno“ pirkiniu tapęs 23-ejų metų 205 cm ūgio Kačinas buvo pakviestas tik į peržiūrą, tačiau treneriams pasirodė taip, jog jam buvo pažadėta pagrindinio sunkaus krašto puolėjo rolė.

Klaipėdiečiai ilgą laiką nematė žaidžiančio Kačino, todėl nežinojo jo galimybių. Puolėjas Klaipėdoje baigė Vlado Knašiaus krepšinio mokyklą, vėliau žaidė RKL, o tuomet išvyko už Atlanto, kur ketverius metus NCAA gynė Pietų Karolinos universiteto „Gamecocks“ komandos garbę.

„Norime duoti šansą perspektyviems lietuviams ir ypač mūsų kraštiečiams. Nesitikėjome, kad per tuos metus Kačinas taip stipriai patobulėjo. Jis mus labai maloniai nustebino. Visų pirma, jis žaidė aukščiausioje NCAA konferencijoje. Mindaugas turėjo didelį trenerio pasitikėjimą, todėl turi gerus pagrindus. Nusprendėme, kad jis bus pagrindinis sunkusis krašto puolėjas. Jo galūnės yra stulbinančiai ilgos, o tai labai vertinama krepšinyje“, – pasakojo Kurauskas.

Kalbėdamas apie komplektaciją, Kurauskas džiaugėsi, kad pavyko išlaikyti pagrindinius ekipos krepšininkus. Komandoje liko Mindaugas Girdžiūnas, Martynas Mažeika, Arnas Butkevičius, Arvydas Šikšnius, Jerai Grantas, Vytautas Šarakauskas ir Laurynas Beliauskas.

„Vasarą atlikome nemažą darbą. Yra sudėtinga konkuruoti rinkoje. Norėjome išlaikyti komandos branduolį. Labai džiaugiamės, kad liko Grantas. Su aukštaūgiais visiems visada būna daugiausiai problemų. Eilę metų stengiamės po kiekvieno sezono pakilti į aukštesnį lygį. Tas planas yra įgyvendintas.

Larry Drew mūsų kandidatų sąraše jau buvo praėjusiame sezone, bet aplinkybės susiklostė taip, kad jo komandoje nebuvo. Šiemet pavyko susitarti ir dėl to labai džiaugiamės. Danielio Ewingo nepavyko išsaugoti, nes jo kaina gerokai išaugo, ji mums tapo neprieinama. Nebegalėjome ilgiau laukti, kol nukris jo norimas atlyginimas“, – teigė direktorius.

Šią vasarą klaipėdiečiai pasirašė ilgalaikę sutartį su 22-ejų metų 205 cm ūgio vidurio puolėju Matu Juciku. Pasak Kurausko, aukštaūgis jau dabar žengė žingsnį į priekį.

„Norime, kad jis kuo ilgiau būtų mūsų komandoje, todėl jį pasiliekame. Į jį dedame dideles viltis. Jis galbūt negauna daug žaidybinio laiko, bet mes sustiprinome trenerių štabą, prisijungė Marius Linartas, todėl turime žmonių, kurie su juo dirba individualiai ir jau matome tobulėjimą“, – pažymėjo Kurauskas.

„Neptūnas“ artėjančiame sezone grumsis Lietuvos krepšinio lygoje ir FIBA Čempionų lygoje. Kurauskas atskleidė komandos tikslus, kurie klubo valdybos nariams bus pristatyti artėjantį antradienį.

„Manau, kad pastarųjų ketverių metų rezultatai įpareigoja būti konkurencingais ir kovoti dėl kiekvienos pergalės LKL varžybose. Čempionų lygoje planas minimaliai patekti į antrąjį etapą. Tuo metu LKL ir Karaliaus Mindaugo taurėje sieksime kovoti dėl apdovanojimų“, – sakė Kurauskas.

Visgi „Neptūnui“ nebus lengva pakartoti praėjusio sezono rezultatų – Kurauskas pripažino, kad oponentai gerokai pasistiprino.

„Lietkabelis“ atrodo tikrai pakankamai solidžiai, be to, jie dalyvaus tarptautiniame turnyre. Prienų-Birštono „Vytautas“ yra konkurencingas, jie visada su Virginijumi Šeškumi ir kompanija suburia gerą komandą. Taip pat ir Utenos „Juventus“. Šios komandos atrodo stipriai ir grėsmingai“, – apie varžovų sudėtis sakė „Neptūno“ vadovas.

Artėjantį sezoną klaipėdiečių namų rungtynes ir vėl stebės gausus aistruolių būrys. Kurauskas teigė, kad šiuo metu jau parduota apie 1900 abonementų. Panašus skaičius buvo parduotas ir pernai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų