Pereiti į pagrindinį turinį

Nuomonė: ką lietuviai myli labiau - futbolą ar krepšinį?

EuroBasket programa Alytuje: krepšinis, baikeriai ir rokas
EuroBasket programa Alytuje: krepšinis, baikeriai ir rokas

Ir vis dėlto, ką labiau myli lietuviai – krepšinį ar futbolą? Garsiai deklaruojame, kad esame krepšinio tauta, tačiau žemiau pateikti skaičiai verčia tuo abejoti.
Pirmąją Europos U-19 futbolo čempionato dieną į Lietuvos stadionus rinkosi daugiau (!) žiūrovų nei į prieš dvejus metus mūsų šalyje taip pat vykusį „Eurobasket 2011“.
Pabrėšiu, kad lyginame JAUNIŲ ir VYRŲ čempionatus. Taip pat – FUTBOLO ir KREPŠINIO.

Taip, galima iki nukritimo ginčytis, kodėl taip nutiko (išdalinta daugybė kvietimų, galbūt stadione buvo mažiau žmonių ir t.t.), tačiau faktas nuo to nesikeičia. Pirmąją dieną į Lietuvos 19-mečių futbolo rinktinės rungtynes S.Dariaus ir S.Girėno stadione atėjo 7436 žiūrovai (oficialus skaičius).

Tuo tarpu į pirmąsias „Eurobasket 2011“ rungtynes, kuriose žaidė Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė – 6900. Sutinku, kad būtų atėję daugiau, tačiau Panevėžio arena oficialiai talpina tik 5656 žiūrovus (įdomu, kaip tilpo visu tūkstančiu daugiau?).

Visgi, lyginant šiuos skaičius, sunku įvertinti, kurią sporto šaką lietuviai myli labiau – turbūt palaikytume savo šalies rinktinę net jei ji žaistų beisbolą čempionate, kuris vyktų Lietuvoje, ar ne?
Daug tikresnis skaičius – žiūrovų vidurkis rungtynėse, kuriose nežaidė šeimininkai. Čia U-19 futbolo čempionatas taip pat lenkia „Eurobasket 2011“ (lyginamos pirmosios dienos) – 1950 prieš 1655.
O jei palygintume jaunių čempionatus? Pernai mūsų šalyje buvo surengtos U-18 krepšinio pirmenybės. Pirmos dienos skaičiai – daugiau nei dešimt kartų mažesni: 550 į Lietuvos rinktinės ir vid. 223 į kitas rungtynes.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų