Pereiti į pagrindinį turinį

Nustebino krepšinis vežimėliuose

Nustebino krepšinis vežimėliuose
Nustebino krepšinis vežimėliuose / Tomo Raginos nuotr.

Savaitgalį Kaune pasibaigė Europos vežimėlių čempionato C diviziono turnyras, kurio nugalėtojais tapo Lietuvos komanda finale 60:41 nugalėjusi varžovus iš Ukrainos.

Nesutarimai komandoje

Lietuvos neįgaliųjų sporto federacijos prezidentas Anatolijus Čupkovas teigia, kad prieš čempionatą kilo nesutarimų pačioje komandoje. "Rinktinės nariai iš Kauno atsisakė žaisti, kai sužinojo, kad komandos treneriu bus amerikietis. Taigi komandą teko suformuoti iš vilniečių, alytiškių. Taip pat pakvietėmė ir legionierius,"- apie nesklandumus prieš krepšinio čempionatą kalbėjo A.Čupkovas.

LNSF prezidentas teigia, kad labai džiaugiasi, kad prie komandos vairo stojo Brentas Hardinas, kuris puikiai paruošė komandą ir pasiekė gerų rezultatų. "Lietuvoje su treneriais, kurie specializuotųsi neįgaliųjų krepšinyje yra labai sudėtinga. Neturime tinkamų specialistų. Todėl kartu su B.Hardinu dirbo ir keli perspektyvūs treneriai iš Lietuvos,"- sakė A.Čupkovas.

Nustebino krepšinis vežimėliuose

Su treneriu iš JAV dirbęs alytiškis Vytautas Pliauga teigia, kad su krepšiniu vežimėliuose išsamiau susipažino tik per šį čempionatą. "Buvau girdėjęs ir matęs, kad toks krepšinis egzistuoja, tačiau su šia krepšinio rūšimi susipažinau tik dabar,"- sakė vienas lietuvių komandos trenerių.

"Įgavau daug patirties. B.Hardinas tikrai puikiai organizavo treniruotes, visą pasiruošimą varžyboms,"- sakė V.Pliauga. "Krepšinis vežimėliuose tikrai labai nustebino. Kaip ir sako pats Lietuvos rinktinės vyriausias treneris šis krepšinis toks pats, tik šiek tiek skiriasi,"- įgyta patirtimi dalijosi vienas trenerių.

"Svarbiausia krepšinyje vežimėliuose - kalbėjimasis, vienas kito supratimas," - pagrindinius krepšinio vežimėliuose bruožus įvardijo V.Pliauga.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų