Olimpinis čempionas – „Žalgirio“ sirgaliams: būkime kantrūs

"Jurės Zdovco ranka jaučiama, pozityvių pokyčių yra, bet reikia daugiau laiko", – pabrėžė olimpinis čempionas Modestas Paulauskas, dalydamasis mintimis apie Kauno "Žalgirio" komandos žaidimą.

Penkta nesėkmė

Žalgiriečiai savo arenoje 73:75 pralaimėjo Miuncheno "Bayern" ekipai. Tai buvo penkta iš eilės kauniečių nesėkmė Eurolygoje šį sezoną.

Likus žaisti 6,4 sekundės, Lukas Lekavičius buvo sušvelninęs skirtumą iki 73:74, tačiau vėliau, stabdydamas Vladimirą Lučičių, prasižengė Joshas Nebo. "Bayern" legionierius baudos metimu padidino persvarą, o Edgarui Ulanovui nepavyko nusitaikyti.

"Žalgirio" gretose nebuvo ne vien traumuotų Joffrey Lauvergne'o ir Janio Strelnieko, bet ir Emmanuelio Mudiay. Prieš varžybas Kauno klubas iš pradžių skelbė, kad amerikietis bus pasiruošęs žaisti, bet vėliau patikslino: dėl kelio skausmų E.Mudiay į aikštę nežengs.

Rotacija – apribota

"Stengėmės, kovėmės drąsiai, negaliu nieko blogo pasakyti komandai, bet žaidėme nepakankamai protingai, kad laimėtume, – po varžybų kalbėjo "Žalgirio" vyriausiasis treneris J.Zdovcas. – Rotuojame devynis krepšininkus, jiems tenka dideli krūviai, tad nuovargis – neišvengiamas."

"Turėjome galimybių laimėti, tačiau per paskutines rungtynių minutes padarėme nedovanotinų klaidų, jų neišvengiau ir aš", – teigė L.Lekavičius.

"Reikia pripažinti: sutrinkame, kai varžovai keičiasi ginamaisiais, – svarstė Mantas Kalnietis. – Norėtųsi, kad atakuojant kamuolys dažniau atsidurtų Josho Nebo ar Mareko Blaževičiaus rankose, nes jie neblogai vykdo savo užduotis, bet dar nėra taip, kad viskas eitų kaip per sviestą."

Pasitikėjimas: E.Ulanovas ne veltui su "Bayern" žaidė ilgiausiai iš visų žalgiriečių – 32 min. / Evaldo Šemioto nuotr.

Pergalė – ne už kalnų

"Apmaudu, kad žalgiriečiams nepavyko laimėti, pergalės labai reikėjo ir komandai, ir sirgaliams, – sakė olimpinis čempionas M.Paulauskas. – Pirma rungtynių dalis buvo labai solidi, pamatėme puikiai veikiantį komandinį mechanizmą. Deja, vėliau mūsiškiai išsikvėpė. Pagrindinė priežastis – rotacijos galimybės. Vienam L.Lekavičiui ištisai draskyti svečių gynybą neužteko jėgų. Ypač trūko E.Mudiay, kuris, pagaliau pademonstravęs reikiamą lygį, vėl iškrito iš rikiuotės. Būtų pravertęs ir J.Strelniekas.

Gerai bent tai, kad J.Lauvergne'ą neblogai atstoja J.Nebo ir M.Blaževičius. Pastarasis jaunuolis atrodo vis užtikrinčiau ir turėtų tapti rimta jėga po krepšiu. J.Nebo jau įrodė, kad yra geras "Žalgirio" pirkinys. Jis atsiskleidė, kai, pasikeitus treneriams, žaidėjai atsistojo į jiems patogias pozicijas ir sulaukia tinkamų derinių, o M.Kalnietis vis dosniau nukreipia kamuolį amerikiečiui. Dar pridėkime J.Nebo atkovotus kamuolius ir pamatysime realų indėlį.

Turėjome galimybių laimėti, tačiau padarėme nedovanotinų klaidų, jų neišvengiau ir aš.

Jau matome, kokius "Žalgirio" žaidimo pokyčius inicijavo J.Zdovcas. Tikiuosi, kad savitarpio supratimas toliau gerės ir pirma pergalė – tikrai ne už kalnų. Supraskime žalgiriečius ir būkime kantrūs."

Į Tel Avivą ir Stambulą

Spalio 26-ąją svečiuose Kauno krepšininkai susikaus su Tel Avivo "Maccabi", o 29 d. – su Stambulo "Anadolu Efes" ekipa.

Indėlis: M.Kalnietis pataikė 3/4 tritaškių ir atliko 6 rezultatyvius perdavimus. / Evaldo Šemioto nuotr.

"Maccabi" savo arenoje, stebint daugiau nei 10 tūkst. žiūrovų, 77:73 palaužė Atėnų "Panathinaikos". Ketvirtą kėlinį Izraelio atstovai pirmavo 64:44, tačiau, likus žaisti 29 sek., svečiai iš Graikijos priartėjo – 71:74. Tel Avivo komandos pergalę baudų metimais įtvirtino Scottie Wilbekinas.

Eurolygos čempionai "Anadolu Efes" krepšininkai šventė pirmą pergalę – Stambule 71:68 privertė kapituliuoti Kazanės "Uniks".

"Dar vienas siaubingas mačas. Tai buvo ne mums būdingas krepšinis, kurį žaidėme pastaruosius trejus metus. Kita vertus, nerungtyniavo trys pagrindinės sudėties gynėjai (Vasilije Micičius, Krunoslavas Simonas ir Jamesas Andersonas – aut. past.), o Bryantas Dunstonas ir Chrisas Singletonas – ne geriausios sportinės formos. Tad neprašovėme pakvietę į komandą Elijah Bryantą", – dėstė "Anadolu Efes" strategas Erginas Atamanas.

Europoje bręsta pokyčiai?

Ispanijos dienraščio "Marca" žiniomis, Europoje gali būti įsteigtas Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) divizionas ir amerikiečiai jau pradėjo derybas su Tarptautinės krepšinio asociacijų federacijos (FIBA) vadovais.

"Jeigu projektas "NBA Europe" būtų įgyvendintas, Eurolyga liktų nuošaly", – teigė "Marca" žurnalistai Sergio Fernandezas ir Guillermo Garcia.

Jų duomenimis, "NBA Europe" konferenciją sudarytų stipriausi kontinento klubai, tačiau jie nežaistų su NBA komandomis.

"Marca" tvirtina, kad šią idėją palaiko septyni Europos klubai, tačiau jų neįvardija. Didžiausia kliūtimi Eurolygos dalyviams esą yra ilgalaikė įsipareigojimų sutartis su "International Management Group", kurią nutraukus reikėtų sumokėti 10 mln. eurų.

Dienraštis skelbia, kad NBA vadovas Adamas Silveris jau informavo Eurolygos strategą Jordi Bertomeu apie planuojamą projektą. Tai patvirtino ir NBA komunikacijos vadovas Mike'as Bassas.

"Po rugsėjį įvykusio pirmo trišalio susitikimo ruošiamasi tolesniam bendradarbiavimui", – reziumavo M.Bassas.

Drąsus: M.Blaževičius energingai veržiasi į karščiausius varžybų įvykių sūkurius. / Evaldo Šemioto nuotr.

Statistika

"Žalgiris"–"Bayern" 73:75 (24:13, 15:14, 16:25, 18:23). Kaunas, "Žalgirio" arena, 9 057 žiūrovai.

"Žalgiris": L.Lekavičius 17 taškų (1/5 tritaškių), J.Nebo 12 (13 atkovotų kamuolių), M.Kalnietis (3/4 tritaškių, 6 rezultatyvūs perdavimai) ir N.Giffey (7 atkovoti kamuoliai) po 11, M.Blaževičius 8 (8 atkovoti kamuoliai), T.Cavanaugh 6 (4 atkovoti kamuoliai), E.Ulanovas 5 (1/4 dvitaškių), A.Milaknis 3 (1/5 tritaškių), P.Jankūnas ir K.Lukošiūnas po 0.

"Bayern": V.Lučičius 17 taškų (1/5 tritaškių, 4 atkovoti kamuoliai), D.Thomasas 15 (4 atkovoti kamuoliai), D.Hilliardas 14 (3/7 tritaškių), C.Waldenas 11 (5 rezultatyvūs perdavimai), A.Rubitas 8 (7 atkovoti kamuoliai, 4 rezultatyvūs perdavimai), O.Hunteris 7, O.Jaramazas 2, Ž.M.Šiško 1, N.Weileris-Babbas (6 atkovoti kamuoliai) ir A.Obstas po 0.

Komandų rodikliai. Taiklumas: dvitaškių – 13/29 (44,8 proc.) ir 21/42 (50 proc.), tritaškių – 9/29 (31) ir 6/21 (28,6), baudų metimų – 20/27 (74,1) ir 15/24 (62,5). Atkovota kamuolių – 44 ir 31, perimta – 2 ir 7. Rezultatyvūs perdavimai – 14 ir 16. Klaidos – 13 ir 5.

Rezultatai

Milano "AX Armani Olimpia"–Vilerbano ASVEL 73:72 (14:17, 12:23, 25:11, 22:21). 3 527 žiūrovai. Sh.Shieldsas 15 taškų (5 atkovoti kamuoliai, 5 rezultatyvūs perdavimai) / E.Okobo 25 taškai.

Madrido "Real"–Stambulo "Fenerbahce" 70:69 (10:15, 25:26, 15:11, 20:17). 6 595 žiūrovai. F.Causeuras 16 taškų (4/7 tritaškių) / N.De Colo 11 taškų (6 rezultatyvūs perdavimai).

Stambulo "Anadolu Efes"–Kazanės "Uniks" 71:68 (18:22, 14:15, 15:14, 24:17). 4 792 žiūrovai. R.Beaubois ir E.Bryantas po 14 taškų / L.Brownas (5 atkovoti kamuoliai) ir I.Canaanas po 16 taškų.

Tel Avivo "Maccabi"–Atėnų "Panathinaikos" 77:73 (19:13, 14:10, 22:17, 22:33). 10 255 žiūrovai. J.Nunnally 18 taškų (6 atkovoti kamuoliai) / D.Maconas 17 taškų (3/6 tritaškių).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Mantas Kalnietis Bus

Mantas Kalnietis Bus  portretas
Pergalė ant Kalėdų!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių