P. Jankūną pergalingai išlydėjęs „Žalgiris“ – per žingsnį nuo bronzos

  • Teksto dydis:

Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) įvyko medalininkų nenulėmusios, bet itin sentimentalios rungtynės.

Kauno „Žalgiris“ savo arenoje 85:70 (24:15, 27:20, 14:18, 20:17) nugalėjo Šiaulių „Šiaulius-7bet“ ir bronzinėje serijoje iki keturių pergalių atsiplėšė 3:0.

Pirmuosius mačo taškus tolimu metimu pelnė Edgaras Ulanovas. Žalgiriečiai įsibėgėjo pirmieji, o Manto Kalniečio tritaškis suteikė jiems devynių taškų persvarą – 16:7. Pirmojo kėlinio pabaigoje aikštėje pasirodė garsiai gerbėjų sutiktas Paulius Jankūnas.

Antrajame kėlinyje „Žalgiris“ didino apsukas ir po Josho Nebo dvitaškio su pražanga atsiplėšė triuškinančiu skirtumu – 33:15. Šiauliečiai atsisakė nuleisti rankas ir po Martyno Varno dėjimo aptirpdė deficitą iki vienženklio – 28:37. Karolio Lukošiūno, Tylerio Cavanaugh ir Regimanto Minioto tritaškiai grąžino iniciatyvą šeimininkams (48:31).

Trečiajame kėlinyje Kauno klubą patempė J.Nebo, o Marekas Blaževičius pasižymėjo galingu dėjimu su pražanga – 57:41. Su Nielso Giffey bloku susitaikyti nenorėjęs Giedrius Staniulis uždirbo techninę pražangą.

Ketvirtąjį kėlinį „Šiauliai-7bet“ pasitiko priartėdami iki 12 taškų (53:65), tačiau „Žalgiris“ į tai atsakė dar vienu spurtu, o techninę nuobaudą gavo ir Antanas Sireika. Praraja tarp komandų vėl suapvalėjo ties 20 taškų – 75:55. Lemiamo spurto svečiams surengti nepavyko.

A.Sireika likus minutei dar paprašė minutės pertraukėlės tik tam, kad P.Jankūnas galėtų pasikeisti su komandos draugu. Po jos Šiaulių klubo treneris dar sumušė rankomis su būsima lygos legenda.

Išskirtiniu šis mačas tapo ne dėl jo rezultato – karjeros pabaigą pasitinkančiam P.Jankūnui tai buvo galimai paskutinės rungtynės „Žalgirio“ arenoje. Dar vieną tokį mačą jam suteiktų nebent šiauliečių pergalė ketvirtajame serijos mače.

„Žalgirio“ rungtynių nebelankyti žadėję ištikimiausi gerbėjai „Green White Boys“ savo pažadą sulaužė būtent dėl kapitono. Nenorėdami praleisti galimo atsisveikinimo jie sau įprastą tribūną užpildė ketvirtajame kėlinyje.

Ketvirtasis ir, galimai, lemiamas mūšis dėl bronzos penktadienį vyks Šiauliuose.

„Žalgiris“: M.Blaževičius 15, T.Cavanaugh 13, J.Nebo (6 atk. kam.) ir R.Miniotas po 11.

„Šiauliai“: D.Sabeckis 13, M.Varnas 12, A.Urbutis ir D.Baslykas po 10.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių