Paaiškėjo reikalinga suma norint surengti olimpinį atrankos turnyrą

  • Teksto dydis:

Pasibaigus pasaulio čempionatui Kinijoje, rinktinės pradėjo varžytis dėl teisių surengti olimpinius atrankos turnyrus.

Žurnalistas Emiliano Carchia praneša, jog krepšinio federacijos savo kandidatūras turi pateikti iki spalio 4-osios, o lapkričio 15-ąją galutinai paaiškės keturios šalys, kurios gavo teisę surengti atrankos turnyrus.

Lapkričio 25-ąją bus ištraukti olimpinių atrankos burtai, kurie suskirstys 24 komandas, kovosiančias dėl keturių kelialapių į Tokijo olimpines žaidynes.

E. Carchia taip pat praneša, jog reikalinga suma norint surengti vieną iš keturių atrankos turnyrų yra maždaug 2,1 mln. eurų.

Norą surengti atrankos turnyrą jau išreiškė Lietuva, Serbija bei Graikija.

Kaip skelbė tinklalapis „BasketNews.lt“, Lietuvos krepšinio federacijos prezidentas Arvydas Sabonis dar prieš pasaulio čempionatą kaip planą B rimtai svarstė variantą siekti olimpinės atrankos turnyro rengimo. Planuojama, kad varžybos vyktų Kaune, „Žalgirio“ arenoje.

Teisė rengti tokį turnyrą yra mokama, lėšas tikimasi surinkti iš rėmėjų.

Iš viso Tokijuje rungtyniaus 12 rinktinių, iš kurių 4 paaiškės atrankos etapo metu. Tarp dėl paskutinių keturių vietų besigrumiančių komandų bus ir Lietuva, kuri, norėdama patekti į kitų metų olimpines žaidynes, privalės laimėti vieną iš atrankos etapų.

Atranką sudarys 4 turnyrai po 6 komandas. Kelialapį gaus tik turnyro nugalėtojas. Garantuotas vietas Tokijuje jau turi Ispanija, Prancūzija, Australija, Argentina, JAV, Nigerija, Iranas bei olimpinių žaidynių šeimininkė Japonija.

Tuo metu atrankos turnyruose dalyvaus Puerto Rikas, Rusija, Tunisas, Turkija, Venesuela, Angola, Senegalas, Meksika, Urugvajus, Kinija, Pietų Korėja, Kroatija, Slovėnija, Lietuva, Brazilija, Kanada, Čekija, Dominikos Respublika, Vokietija, Graikija, Serbija, Italija, Naujoji Zelandija, Lenkija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tuoj

Tuoj portretas
prašys. Skubu klupdama.

Baikit

Baikit portretas
krepsinis zemumose,nera ko metyti pinigi!

As

As portretas
Nerekia
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių